IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво карат звездите на Висшата лига?

Любимите марки на футболистите от Острова са Lamborghini и Range Rover, но има и изненади в избора

Какво карат звездите на Висшата лига?

Може ли да си футболист от елитен клуб и да нямаш забележителен автомобил? Оказва се, че може, въпреки че подобни звезди са рядкост. Ако се разгледат внимателно снимките на играчите от Висшата лига, може да се види, че с голяма популярност се ползват моделите на Lamborghini, които ясно показват с какъв статут е техният собственик - богат и известен!

Доказателство за това е нападаелят на "Арсенал" Пиер-Ерик Обаменянг, който има в гаража си Lamborghini Aventador. Първоначално то беше в перлен цвят, но после беше боядисано в златисто. В този цвят е и кросоувърът Lamborghini Urus (на горната снимка), който също влиза в колекцията автомобили на футболиста.

Висша лига
За радост, Обаменянг не е направил нещо подобно и с новата си придобивка - Ferrari LaFerrari, с която се похвали съвсем наскоро.

Друг нападател - Серхио Агуеро от "Манчестър сити" също има в гаража си черно Lamborghini Aventador с V12 двигател с мощност 700 к.с.  Халфът на "Арсенал" Хенрик Мхитарян залага на същата кола, но бяла.

Подобен избор са направили защитникът на "Кристъл Палъс" - Джерфи Шлуп, вратарят на "Манчестър сити" - Едерсон, защитникът на "Лестър" - Дани Симпсън, както и халфът на "Кристъл Палъс" - Вилфрид Заха. Любопитното обаче е, че версията на суперколата с V10 двигател не е толкова популярна - на нея са се спрели Симпсън и нападателят на "Саутхемптън" Дани Ингс. А вратарят на "Манчестър Юн"  Серхио Ромеро е по-скромен, като се е спрял на старичко Lamborghini Gallardo.

Висша лига
Lamborghini-то на Мхитарян прекарва повече време в Германия, където родителите на футболиста.

Моделите на Ferrari също са на почит сред звездите на Висшата лига на Англия. С модела 458 Italia могат да се похвалят нападателите на "Ливърпул" Роберто Фирминьо и Даниел Стъридж, халфът на "Уест Хем" - Джак Уилшър, както и колегата му от "Арсенал"Месут Йозил.

Халфът на "Арсенал" Хенрик Мхитарян също има Ferrari в гаража си, като се е спрял на по-практичното, но и по-скъпо комби с 3 врати - GTC4Lusso. Защитникът на "Манчестър сити" Бенжамен Менди пък има F12tdf с атмосферен V12 6.3, развиващ 780 к.с.

Вратарят на "Манчестър Юн" - Давид де Хеа, пристига на тренировки с Aston Martin Vantage. Впрочем, този автомобил е купен наскоро, тъй като известният със скромността си и любовта си към хеви-метъла испанец доскоро караше Volkswagen Touareg. Неговият съотборник и сънародник Хуан Мата също залага на Aston Martin, но се е спрял на DB9.

Вратарят на "Арсенал" Петер Чех, нападателят на "Манчестър Юн" Алексис Санчес и таранът на "Саутхемптън" залагат на Audi R8, като последният има в автопарка си Mercedes-AMG GT с 4,0-литров битурбо V8 мотор.

Висша лига

Най-популярната кола сред играчите във Висшата лига обаче си остава Range Rover, като тя се харесва не само от английските футболисти, но и от чуждестранните играчи. Съотборниците в "Нюкасъл" Кириън Кларк (вляво на снимката) и Карл Дарлоу имат такива всъдеходи, като те са доработени от ателието  Project Kahn.

С ексклузивен Range Rover SVR в два цвята може да се похвали защитникът на "Манчестер Юн" Фил Джоунс, а на доработена от ателието Overfinch машина се вози съотборникът му Люк Шоу. Бранителят на "Челси" Гари Кехил и халфът Рос Баркли, както и Рахим Стърлинг от "Манчестър сити" също имат кросоувъри, като те са доработени от ателието Onyx .

Новото Bentley Bentayga също е на почит, като не него се е спрели Кайл Уокър от "Манчестър сити", съотборникът му Рияд Марез, халфът на "Манчестър Юн" Джеси Лингард и защитникът на същия отбор Фил Джоунс. Това обаче не са стандартните версии на модела, а са машини, подготвени от ателието Onyx.

Много от футболистите предпочитат Porsche Cayenne и Mercedes-Benz GLE, докато всъдеходите на Audi и BMW не са толкова харесвани. Все пак X5 се среща понякога, като на този модел са се спрели Райън Бенет от "Уулвърхемптън" и Джеймс Милнър от "Ливърпул". А Рахим Стърлинг, за когото вече стана дума, е другият играч от Висшата лига, който се е сдобил с Lamborghini Urus.

Има, разбира се, и доста ексцентрични звезди. Даниел Стъридж от "Ливърпул" се вози на Rolls-Royce Wraith, а неговият съотборник Натаниел Клайн има същия модел, но черен. Нападателят на "Манчестър Юн" Ромелу Лукаку също залага на това купе, като го е боядисал в цветовете на клуба - червено и черно.

Висша лига

Няма как да бъде пропусната и G-Class на Mercedes - такива имат Давид Луис от "Челси" (на снимката) , както и Месут Йозил и Рахим Стърлинг, чийто всъдеход е доработен от ателието  Mansory. Далеч по-скромен е Матео Дармиан от "Манчестър Юн", който се спрял на Jeep Wrangler.

Не всички звезди на Висшата лига парадират със скъпи коли. Много скромен се оказва Серхио Ромеро от "Манчестър Юн", който си купи Fiat 500. Нападателят на "Тотнъм" Фернандо Лоренте се движи с Fiat Punto, халфът на "Челси" Педро избра Peugeot 208, а полузащитникът на "Манчестър сити" Илкай Гюндоган залага на Nissan Juke. В гаража на халфа на "Манчестър Юн" има Porsche, но сърбинът предпочита да кара Mini Countryman.

Добър пример в това отношение е халфът на "Челси" Н'Голо Канте, който произлиза от семейство на бедни емигранти от Мали. Световният шампион получава 290 000 паунда седмично, но кара купен на старо Mini Cooper S.

Висша лига

Има и други изключения - като нападателят на "Кристъл Палъс" Конър Уикъм и защитникът на "Манчестър сити" Кайл Уокър, които с удоволствие се придвижват с класичски Mini-та. Колата на Уикъм (на снимката) изглежда като играчка на фона на тези на колегите му, още повече, че самият той е висок 191 см и е доста забавно да се наблюдава, как влиза в нея. Ако не вярвате, вижте галерията долу, в която има и други интересни снимки на звездите на Висшата лига и техните автомобили.

 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    сс ( преди 5 години )
    Оня дето е седнал на покрива на Ламборджини-то, разказва повече от всякакви теории на Дарвин, относно произхода на човека!!!!!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    аноним ( преди 5 години )
    "Много скромен се оказва Серхио Ромеро от "Манчестър Юн", който си купи Fiat 500" , но преди това:" А вратарят на "Манчестър Юн" Серхио Ромеро е по-скромен, като се е спрял на старичко Lamborghini Gallardo."
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Колко ми се искаше автомобилни журналисти да знаят разликата между v10 и v12 Lamborghini , и да не чета повече , че авентадор има версия с 10 цилиндъра ...