IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall показа нов пикап

Моделът има богато оборудване и 8-степенен автоматик ZF

Great Wall показа нов пикап

В портфолиото на Great Wall Motors има четири бранда: кросоувърните Haval и Wey, създадения за електрически автомобили Ora, както и, разбира се, Great Wall. Миналата есен последната бе обявена от компанията майка за марка, която ще прави само пикапи, като единствената останала лека кола в гамата й - електрическият седан C30, скоро трябва да изчезне от линията. Заедно с новата стратегия, тогава Great Wall показа пикапа Wingle 7 - флагманът на семейството на Wingle (в него влизат още Wingle 5 и Wingle 6). А сега обяви още един пикап, първият от новото семейство с буквата P. Засега китайците показаха само няколко снимки на модела, а премиерата му ще се състои на 16 април на автосалона в Шанхай.

Great Wall пикап

От Great Wall посочиха, че пикапът със задвижване 4х4 е изграден на нова платформа, но не разкри подробности. Освен това няма данни за размерите, нито за двигателя. Знае се само, че пикапът има блокировки и на трите диференциала и 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. Компанията използва за първи път автоматична скоростна кутия в пикапите си - останалите, включително най-новият Wingle 7, са оборудвани само с механична (пет или шест скорости, в зависимост от модела). В Шанхай, новият модел ще дебютира във версия, предназначена за тежък офроуд. Нейните характеристики са: разширители на колесните арки, черна облицовка на капака, преден лебедка, шнорхел. Въпреки това, в продажба вероятно ще бъде пуснати и версии с по-опростен дизайн.

Great Wall пикап

В салона предният панел, облицовката на вратите и на столове са тапицирани с кожа с контрастен шев. В центъра има мултимедийна система с голям сензорен екран (с функция за разпознаване на гласови команди), както и кръгъл селектор на централната конзола за избор на режим на шофиране. Пикапът може да се похвали също така с LED оптика, адаптивен круиз контрол, автоматичен паркинг асистент, отопляеми седалки, климатик, система за безключов достъп и стартиране на двигателя. Освен това собственикът на автомобила машина ще може да инсталира на смартфона си приложение, с помощта на което да контролира определени функции - например да стартира двигателя или да настрои климатичната система.

Great Wall пикап

Моделът трябва да се появи на китайския пазар преди края на годината. Най-вероятно моделът ще бъде по-скъп от Wingle 7, който струва 95 800 юана, което прави около 25 000 лева. По-късно се очаква пикапът от P-Series да се появи и на останалите пазари, включително в Европа. До 2020 г. Great Wall смята да заеме 40% от пазара на пикапи в Китай и да увеличи продажбите им до 200 000 броя годишно.

Снимки: Great Wall

0 от 500