IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall показа електромобил за 14 000 долара

Основното достойнство на модела Euler R1 е пробегът му от 350 км

Great Wall показа електромобил за 14 000 долара

Китайската компания Great Wall продължава да бомбардира домашния пазар с евтини електрически автомобили. Всички производители на коли са ангажирани с увеличаване на моделната гама в сегмента на електрическите превозни средства, но китайските марки активно разработват такива с по-ниски цени.

Great Wall показа електромобил за 14 000 долара

Пореди време Great Wall, под дъщерната марка ORA, вече показа електрическа кола за 14 500 долара. Сега обаче компанията представиа модела Euler R1, който ще струва с 500 долара по-малко. Няма яснота дали колата ще се появи и на други пазари по света.

Great Wall показа електромобил за 14 000 долара

В  профил новият модел прилича на Smart For Four - един от най-обичаните градски автомобили сред китайските производители. Но особено в предничата китайската кола доста се отличава от германския модел.

Great Wall показа електромобил за 14 000 долара

Хечбекът е изграден върху модулната платформа Great Wall ME, създадена специално за електрически автомобили. Колата е с дължина 3495 мм, ширина 1660 мм и височина 1503 мм. Междуосието е 2475 мм. Явно, компактният модел се е получил относително просторен.

Great Wall показа електромобил за 14 000 долара

Основното предимство на Euler R1 обаче е неговият пробег - 350 км. Мощността на електромотора е 48 коня. Автомобилът също така може да се похвали със своята мултимедийната система с гласов контрол и облачен сървис за съхранение на данни.

Снимки: Great Wall

Тагове: great wall
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ама и ти си карай 15-годишната кошница, изостанало човече! Какво очакваш, да ти ръкопляскаме ли?Надявам се да е бензин, с пневматично окачване и всички екстри. И тя ще те скъсва от разходи, но ти ще си свиркаш, хвърляйки пластмасовата си чашка от кафе, заедно с фаса през прозореца, твърдейки, че глобалното затопляне е измама, без идея заще е така или не е така. *** си мойче, даже не, сори ама си ***
  • #6
    4 rate up comment 8 rate down comment
    S Class ( преди 5 години )
    Вие си карайте тази сапунерка, аз ще си карам 15-годишната С класа! А това че глобалното затопляне е причинено от човека е най-голямата измама!
  • #5
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Футуролог ( преди 5 години )
    Такова е бъдещето - мизерно.И това ще е кола за богатите.На море ако ходите изобщо, ще е с автобус.
  • #4
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Вероятно не покрива EU изискванията за безопасност, за тия пари сигурно и въздушни възглавници не са сложили. Тва е положението, цената на живота в Европа е различна от Азия.
  • #3
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    това изглежда ужасно "безопасно" при челен сблъсък... дори в градски условия.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На това "нещо", ако му оправят предницата и минат краш тестовете в Европа, ще е новата Дачиа.
  • #1
    26 rate up comment 2 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    това е бъдещето на градската лична мобилност. Малки ел. колички евтини и екологични. Като ходиш на море си наемаш голям ван/джип или каквото ти душа иска.