fallback

Hyundai демонстрира интериора на бъдещето

Новите технологии ще бъдат ползвани при масови модели

Съвременните автомобили все повече заприличват на таблети и вече никой не може да се изненада от модел на ток, оборудван с 5 дисплея и системи за безпилотно придвижване. В тази посока гледа и корейският производител Hyundai, който представи своето виждане за интериора на бъдещето.

За демонстрация на възможностите на марката беше избран хечбекът i30. Той е оборудван с нов волан с два сензорни дисплея, които се управляват с пръстите на шофьора. Има също така нов електронен приборен панел с 3D-ефекти, както и напълно нова мултимедийна система.

От компанията посочват, че i30 не е избран случайно, тъй като целта е да се покаже, че електронните системи от най-ново поколение може успешно да бъдат внедрени не само в скъпи премиум-модели, но и в масови автомобили.

Сензорните панели на волана не са нещо ново - те вече се използват при модели на Mercedes-Benz. В Hyundai обаче искат да покажат огромните възможности за персонализация на двата сензорни екрана, а също така и обратната връзка между технологията и водача. Приборният панел разполата с многослоев дисплей (multi-layer display, MLD), при който двете матрици са на разстояние 6 мм една от друга, като създават триизмерен ефект на изображенията.

За съжаление, от компанията подцчертават, че това са само прототипи на новите опции. Работата по внедряването им в автомобилите на марката тепърва предстои, като в проекта участват и учени от Института за безопасност на движението във Вюрцбург. С тяхна помощ системите ще бъдат настроени за максимална безопасност.

Снимки: Hyundai

fallback
  • #4
    С.Димитров ( преди 5 години )
    Много грозен тоя волан , като на опел от 81 година.
  • #3
    .. ( преди 5 години )
    Не на място сложения таблет са изкопирали от Мерцедес :)Мислех си, че само на Мерцедес са сложени нескопосано, а *** този май даже ще пречи да гледаш, заема половината табло.Но е вярно, има таблет, в крак с модата са.
  • #2
    анонимен ( преди 5 години )
    Интериора им от бъдещето изглежда като пластмаса от 2015г...
  • #1
    анонимен ( преди 5 години )
    хахахахахах смешнико, Huawei правят иновации в камрите си от 4 години и всички останали копират тях! Концетрирай се малко!!!
fallback
Последни