IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Apple отмъкна отговорника за моторите в Tesla

Привличането на Майкъл Швекуч подсили слуховете, че компанията ще прави електромобил

Apple отмъкна отговорника за моторите в Tesla

Вицепрезидентът на Tesla - Майкъл Швекуч, който отговаряше за електромоторите в компанията, премина на работа в Apple, съобщава изданието electrek.co, което се позовава на собствени източници.

Швекуч е считан за един от най-добрите специалисти при електромоторите. До идването си в Tesla през 2015 г. той работи в инженеринговите фирми BorgWarner and GKN Driveline, като между другото създава и редица електрифицирани силови агрегати. Сред тях са моторите на Fiat 500e, BMW i8, Porsche 918 Spyder, Volvo XC90 и др. 

В Tesla той отговаря за електрическото задвижване на новия роудстър, на камиона Semi и на бъдещия пикап на марката, който ще се появи до края на годината. Преминаването на Швекуч в Apple засили слуховете, че компанията ще разработи собствен електромобил. Те се появиха още по времето на Стив Джобс, но както и повечето бъдещи проекти на Apple е строго засекретен.

През последната година се появиха информации, че компанията се е отказала от разработката на електромобил и ще се съсредоточи върху технологии за автономно движение, които ще продава на други автомобилни производители. В този случай обаче тя не би трябвало да има нужда от експерт по моторите, особено от такъв като Швекуч.

0 от 500