fallback

Porsche приключва с тестовете на Taycan

Първият електромобил на марката навъртя милиони километри по цял свят

Изпитанията на първия електромобил на Porsche навлизат във финален стадий, съобщиха от компанията. Инженерите от Цуфенхаузен тестват Taycan буквално в цял свят, като сумарният пробег на прототипите е няколко милиона километра.

От компанията твърдят, че освен на тестове във виртуална среда, Porsche Taycan е подложен и на изпитания в сурови климатични условия. Според официалното изявление, прототипите се проверяват на територията на 30 държави, като диапазонът на температурите е от минус 35 до плюс 50 градуса по Целзий.

В момента тестови Porsche Taycan може да бъде срещнат в различни краища на планетата - от САЩ до Китай и от ЮАР до Финландия. В непосредствена близост до Полярния кръг електромобилите се тества на много сняг и ниски температури, а в ОАЕ и Южна Африка се проверява как се справят при дълго пътуване на пълно мощност и горещи температури.

Твърди се, че основният приоритет при изпитанията са акумулаторните батерии, които трябва да осигуряват не само безпроблемна работа на електрическия мотор, но и да поддържан необходимата температура в салона. По време на тестовете акумулаторите на Taycan преминават през 100 000 зарядни цикъла, като използват различни технологии.

"След провеждане на компютърно моделиране и многобройни изпитания на стенд преминаваме към финалната фаза на тази много сложна програма за тестове. Преди да излезе на пазара, Taycan трябва да навърти около 6 млн. км по цял свят", коментира вицепрезидентът на Porsche - Щефан Векбах.

Премиерата на Porsche Taycan трябва да се състои през есента, като компанията-производител обещават, че електромобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и ще изминава около 500 км с едно зареждане на батериите. До момента в Porsche са получили над 20 000 поръчки за модела.

Снимки: Porsche

fallback
  • #4
    Факт! ( преди 5 години )
    Кой го казва умопомрачен пернишки девил!
  • #3
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    за увредените от системно ползване на рено и подобните всичко е ...дизел!
  • #2
    Факт! ( преди 5 години )
    И ква е гаранцията че тия тестват електромобил а не някакъв дизелов бъркоч?!
  • #1
    Дошо ( преди 5 години )
    А кви са теа ауспуси отзад!? Или и това е първия дизелов "електромобил" маде ин СОЦваген?
fallback
Последни