IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов модел връща Lancia към живот

Шефът на FCA отхвърли възможността брандът да бъде закрит

Нов модел връща Lancia към живот

Големият шеф на FCA Майк Манли вдъхна скромна доза оптимизъм на феновете на Lancia като заяви, че марката няма да бъде закрита, но ще остане представена само на италианския пазар.

„Lancia има силни продажби в Италия – обясни Манли. – Миналата година продажбите са 45 000 коли, което не е лошо.

„Нямаме планове да лансираме Lancia на други пазари, но има смисъл тя да продължи да работи в Италия. А ако има възвращаемост на инвестициите, които да са достатъчни за лансирането на още един модел, то определено ще обсъдим този вариант.”

С други думи, Манли няма да е човекът, който ще промени политиката на покойния Серджо Маркионе, която отреди на Lancia роля на бранд с един модел – прилично застарелия Ypsilon, който да продава само на родния си пазар в Италия.

Допреди няколко години Lancia предлагаше ребрандирани модели на Chrysler в Италия и на още няколко пазара, но без особен успех.

Lancia е сред марките в световен мащаб с най-много успехи в автомобилния спорт – основно в ралитата и състезанията за издръжливост, а що се отнася до Италия, по-сериозни постижения в тази област има само Ferrari.

Все още няма информация какъв би могъл да е „новият модел” на Lancia, но някои анализатори в Италия предполагат, че този път FCA ще се насочи към още един автомобил, качен на платформата на FIAT 500 или пък ще видим появата на модел, заимстван от Alfa Romeo.

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Николай ( преди 4 години )
    Реално погледнато, групата FCA има достатъчно платформи, за да се спестят средства, а инженерите от Ланча, си знаят работата, ще направят колата да е шедьовър, стига да не я усложняват като Тезиса, че той ги закопа в стремежа им да е иновативна...стана проблематична...
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Николай ( преди 4 години )
    Ура наистина, но да, да направят нова делта, но да е подобно на новите muscle cars, дизайнът да е ретро и освъвременен. И да се различава и интериорно и от фиатите, че делта 3, вътре си беше почти едно с фиат бравото. И един два джипа и нова седанче/комби - нова либра, нова капа, нова делта и тн
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ланчия трябва да прави, това което прави Волво в момента.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Единственото ... ( преди 4 години )
    което може да върне Lancia към живот е нещо като съвременна Delta Integrale или нов модел на Stratos! Плюнки като онова на снимката горе не вещаят нищо добро ...
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    ура ( преди 4 години )
    ура