IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеното Audi RS4 е все по-близо

Съперникът на BMW M3 ще получи доста неща от А6, А7 и дори А8

Обновеното Audi RS4 е все по-близо

Фейслифтът на Audi A4 трябва да се появи по-късно през тази година, а след него и освежената версия на RS4, като съперникът на BMW M3 вече беше засечен на тестове на сняг в Швеция.

Според това, което показват снимките на папараците от изпитанията, то най-вероятно промените в екстериора на А4 и RS4 няма да са кой знае колко, но акцентът ще е върху формата на фаровете, по-широката радиаторна решетка и LED стоповете, като при новото А7.

Audi RS4

Все още не е потвърдено официално, но интериорът на RS4 също ще получи сериозни промени, като ще се доближи до решенията, използвани в А6. Медиите в Германия обаче предполагат, че що се отнася до инфотейнмънт системата, то RS4 може да получи аудиото, навигацията и т.н от флагмана А8, а заедно с това и пълна промяна в дизайна на интериора в посока повече лукс и по-малко спартански удоволствия зад волана.

По време на тестовете предсерийните прототипи на RS4 бяха заснети с джантите на предишното поколение V8 RS4, но е почти сигурно, че те няма да стигнат до обновения модел.

Audi RS4

Фейслифт версията на RS4 няма да донесе промени по отношение на задвижването – двигателят остава 2,9-литров V6 с две турбини, като отново ще работи с 8-степенен автоматик. Все пак обаче най-вероятно ще има леко увеличение на мощността от сегашните 450 конски сили. Дори и в този случай обаче динамиката и максималната скорост няма да се променят – ускорението от 0 до 100 км/ч ще остане 4,1 секунди, а максималната скорост – 280 км/ч.

0 от 500