IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac представи нов седан

CT5 сменя три модела наведнъж в гамата на марката

Cadillac представи нов седан

Компанията Cadillac разкри външния вид, както и предварителните характеристики на новия си седан CT5, който заменя 3 модела в гамата на марката -  XTS, CTS и ATS. Премиерата на автомобила ще се състои на 16 април в рамките на автосалона в Ню Йорк.

Cadillac CT5 е изграден на модернизирана платформа Alpha с предно окачване MacPherson и многоточково отзад. Дизайнът на седана е в стила на последните модели на марката - CT6-V и кросоувъра XT6. Той е получил тясна главна оптика и вертикални фарове, а в профил прилича на концептуалния модел Escala от 2016 г.

Новият модел на американците ще се предлага с предно предаване или със система за задвижване на четирите колела. В гамата двигатели ще влязат 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, както и туин-турбо V6 с обем 3,0 литра. Те ще се съчетават с 10-степенна автоматична скоростна кутия.

В списъка с оборудване на Cadillac CT5 влиза аудиосистема Bose от специалната серия Performance. От компанията твърдят, че звукът в седана е на много важен, като обещават достъп до специална "библиотека" с мелодии и система за активно шумоизолация още в базовата версия на модела.

Cadillac CT5

Седанът ще се произвежда в завода на General Motors в Лансинг, шата Мичиган. Заради новия модел концернът инвестира над 200 млн. долара в предприятието.

Снимки: Cadillac

0 от 500