IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Задава се нов глобален алианс - PSA може да се обедини с Fiat

Идеята на французите е да разширят дейността си извън Европа

Задава се нов глобален алианс - PSA може да се обедини с Fiat

Бъдещето на световната автомобилна индустрия явно е в обединения между големите производители, като последният пример в това отношение е френската PSA Group, съобщава Motor1. 

Според изданието, генералният директор на алианса - Карлос Таварес, вече търси евентуални партньор за разширяване на дейността на групата извън пределите на Европа. В PSA обмислят варианти за сътрудичество или сливане с няколко големи производителя, сред които са General Motors и Fiat Chrysler Automobiles. 

Любопитното е, че французите само преди 2 години купиха Opel именно от GM, така че бъдещо сътрудничество изглежда доста вероятно. Все пак, по-големи да щансовете за алианс с FCA,  чийто генерален директор Майк Манли вече публично обяви, че концернът е готов за подобни преговори. Той беше категоричен, че е готов на всякаква сделка, която ще направи Fiat по-силен. 

Идеята на PSA е да засили позициите си на пазарите в Северна и Южна Америка, като се нуждае от силен партньор в тези региони. Таварес и екипът му са обмисляли възможност и сделка с  Jaguar Land Rover, но британците са отпаднали, тъй като тяхното влияние на пазара в Щатите не е толкова голямо, колкото на GM и FCA.

Запознати с намеренията на PSA твърдят, че французите са силно обезпокоени от споразумението за глобално сътрудничество между Ford и Volkswagen, което беше обявено през януари. Засега то е насочено съм разработка на лекотоварни автомобили и пикапи, но е твърде възможно да бъде разширено след време.

0 от 500