IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите на Volvo няма да вдигат повече от 180 км/ч

Инициативата е част от стратегията за безопасност Vision 2020

Колите на Volvo няма да вдигат повече от 180 км/ч

Шведският производител Volvo прави поредната крачка към реализиране на стратегията си Vision 2020 за постигане на нулева смъртност при инциденти на пътя. Компанията ще оборудва автомобилите си с "умен" ограничител на скоростта, който ще отчита географската позиция на превозното средство.

Всъщност, Volvo започна работа над "свръх-безопасен" автомобил още през 2012 г. Шведите са на мнение, че догодина ще разполагат с достатъчно модерни системи, които ще постигнат нулева смъртност на пътя. Идеята на компанията е същото така да няма сериозно пострадали.

Има обаче фактори, които пречат на поставените цели и един от тях е превишението на скоростта. Затова Volvo ще постави ограничител, който няма да позволява на автомобилите на марката да вдигат повече от 180 км/ч. Освен това, новата система ще намалява автоматично скоростта на автомобилите на марката при преминаване край болници и училища.

През април 2018 г. британският изследователски център Thatcham Research обяви най-безопасният автомобил в страната. Това е Volvo XC90, тъй като от неговото излизане през 2002 г. на местния пазар досега нито един човек не е загинал при катастрофа с него.

Снимка: Volvo

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    волво имаха в минало временовите седалки са като табуретка на икея
  • #10
    7 rate up comment 0 rate down comment
    R-design ( преди 5 години )
    @9Това, което си казал за XC70 относно скоростите, мога да потвърдя и за XC60.Това, което си казал за седалките не го разбирам. Имал съм и V50, и като цяло мога да твърдя, че Волво имат изключително удобни седалки!
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Волво ХС70 си движи страхотно без да мърда от пътя със скорости до 160 км/ч. След това не ме кефи, но все пак е комби. Най-големият му минус са малките предни седалки и след това разхода извънградско. В града гори много добре за 4х4!
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Moi ( преди 5 години )
    Само *** коментари от скъсаняци които си мечтаят за Ауди s3 нещо с по малко коне заради данъка.
  • #7
    4 rate up comment 6 rate down comment
    До пенсиите долу ( преди 5 години )
    Дедковци и баПки като не можете да карате и с 60км/ч може да се утрепите като маче у дирек! Най-сигурни за вас са бастуните, патериците и инвалидните колички!!
  • #6
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Мноого интересно ... ( преди 5 години )
    тогава свръх, най, супер китайщината Polestar колко ли ще дига!? Може би "космическите" 200км/ч! )))))))))Всъщност жалко за една от солидните БИВШИ европейски марки ...
  • #5
    9 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    Лъкатушат? Волво нямат автомобили с животинска тяга, как ги измисляте тези лафове?
  • #4
    2 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    волво при ниска скорост лъкатушат и нямат никаква тракция а при скорости над 100 не ми се мисли какво ще е усещането за водача и пътниците
  • #3
    3 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    волво знаят че автомобилите им за нищо не стават и се чудят как да спънат един и без товя умрял кон и си правят пр акция а и не знам кой *** каквата е аудиторията на китайския производител ще реши да изпробва на 100 процента от мощността от изцедените до краен предел двигатели еднодневки
  • #2
    15 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Напротив! Грам не си прав! Отиди да покараш в Германия. Трябва ти мощност за да изпревариш, а масово хората там карат със 150-180 км/ч! Всичко е съобразено с нормите! Браво на Волво!!!