IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ginetta показа суперавтомобил

Моделът BB6 разполага с атмосферен V8 с 600 к.с.

Ginetta показа суперавтомобил

Британската марка Ginetta разкри новата си суперкола, носеща обозначението BB6. Автомобилът ще излезе в серия от 20 бройки и ще бъде представен на изложението в Женева.

Моделът BB6, който може да се използва и по обществените пътища, се задвижва от V8 6,0-литров двигател, генериращ около 600 к.с. и 700 Нм. Самият агрегат е изработка на британската компания и разположен зад предния мост, но изнесен максимално назад. 

Ginetta BB6

За превключването между 6-те предавки отговаря секвенциална скоростна кутия с въглероден карданен вал. За постигането на тегло от 1150 кг. от Ginetta са изработили каросерията изцяло от карбонова каросерия, което осигурява съотношението мощност-тегло от 545 к.с. на тон. Постигнато е и добро разпределение на теглото, като в случая то е 49% за предната и 51% за задната ос. BB6 разполага и с двойни регулируеми носачи на всяко колело. 

Отвън автомобилът е базиран на LMP1-моделите на марката, докато отвътре разполага с климатик, отопляеми предни и задни стъкла и система за безжично зареждане на телефон. 

Ginetta BB6

В оборудването са включени също и автоматични фарове, сензори за паркиране, камера за обратно виждане, система за контрол на сцеплението и ABS. 

Моделът, чиято максимална скорост е 320 км/ч, ще струва около 400 000 паунда. Към момента са подадени поръчки за 14 автомобила, а първите доставки трябва да са факт през началото на 2020 г. 

Снимки: Ginetta

 

 

 

 

0 от 500