fallback

Харесват ли астронавтите Bugatti Chiron?

Не съм усещал толкова яко ускорение, разкрива Джон Макбрайд

Джон Макбрайд има хиляди летателни часове в резюмето си, с опит в управлението на всичко - от военни самолети до космически совалки. Бившият астронавт на НАСА участваше в космическата мисия STS-41-G през 1984 г. и много добре знае какво е да управляваш бърза машина. Така че, когато му дадоха ключовете от Bugatti Chiron и го помолиха да тества автомобила, той определено не изпусна тази възможност.

Bugatti не преследва никакви скоростни рекорди със Chiron. Това обаче не означава, че компанията не трябва да участва в събития и промоционални дейности, за да привлече вниманието, което хиперавтомобила заслужава. А мнението на опитен астронавт от НАСА определено ще се отрази добре на репутацията на модела.

И така, какво мисли бившият астронавт за хиперавтомобила на  Bugatti? След като тества модела на пистата за кацане на космическата совалка в космическия център "Кенеди" във Флорида, Макбрайд беше впечатлен. "Мисля, че в сравнение с това, на което съм летял, Chiron може би е толкова добър, ако не и повече. Искам да кажа, че съм чувствал много добри ускорения в живота си, но не и такова, каквото изпитах днес", каза Макбрайд.

Космическият център във Флорида има една от най-дългите писти в света и бе идеалното място бившият астронавт да тества Bugatti Chiron, чиято мощност е 1500 коня, а максималната скорост - 420 км/ч. През 1984 г. приземи космическата совалка "Чалънджър" на същата тази писта, след 8-дневна мисия в открития Космос.

Снимки: Bugatti

fallback
fallback
Последни