IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как ускорява камионът на Tesla (ВИДЕО)

Оборудваният с 4 електромотора Semi вдига 100 км/ч за 5 секунди

Вижте как ускорява камионът на Tesla (ВИДЕО)

Любопитно видео се появи в интернет, като в него се вижда как прототип на електрически камион на Tesla набира скорост при излизане на магистрала. Клипът беше публикуван в канала My Tesla Adventure в YouTube.

Видеото е заснето от водач на Tesla Model S 75D. Той признава, че му се е наложило здраво да натисне педала, за да настигне електрическия влекач. В краткия клип се вижда, че въпреки големия си прицеп товарната машина на ток ускорява значително по-бързо от стандартните модели, които се нуждаят поне от 30 секунди, за да вдигнат 100 км/ч.

За първи път прототип на електрическия камион Tesla Semi беше показан през ноември 2017 г. Серийният модел ще бъде оборудван с 4 електромотора, които позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за 5 секунди, а с прицеп с тегло 40 тона - за 20 секунди.

Топ-версията на камиона ще може да измине с едно зареждане около 1000 км, а цените на Semi ще стартират от около 200 000 долара.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    петияпредложение за вечеря с преспиване ли ми правиш очертава се хубав уикенд Акселератор (от лат.accelero - ускорявам), ускорител
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    nikoj ( преди 5 години )
    За точност този камион е влекач, а прицеп е ремарке на руски. Следователно журналистът не знае, че влекачът влачи полуремарке.
  • #7
    5 rate up comment 10 rate down comment
    барбарон ( преди 5 години )
    като му сложат 20 тона в ремаркето ще му се наложи да му монтират и 5 тона батерия и тогава ще видим истинското му ускорение и пробег
  • #6
    10 rate up comment 5 rate down comment
    до: .. ( преди 5 години )
    Ако караш някоя анемична таратайка нов внос по 100 к.с. заради ниския данък, ама те половината вече са умрели е съвсем нормално да ти се струва, че камионите без ремаркета са много бързи. Казвам го, като бивш шофьор на ТИР. И повярвай ми карал съм най модерните камиони до преди 5 г. и много добре им знам възможностите и ускорението.
  • #5
    21 rate up comment 1 rate down comment
    до 2-рия коментар ( преди 5 години )
    Акселерирано да ти го ...Отне време докато свикнете да пишете на кирилица, а сега пък забравихте майчиния си език ли ? Опитвате се да изглеждате много умни, а всъщност ставате смешни.
  • #4
    15 rate up comment 10 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Ускорение казвате....Някой от вас да е опитал да се състезава с ТИР без ремарке?Ще го хванеш а *** друг път. И това е валидно за стари дизелови камиони.Както знаем електриката ускорява много по-добре.Не виждам сензацията, нищо че съм фен на електриките.
  • #3
    12 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Егати смотаната новина със егати смотания клип. Платените "влогъри" на Елън.
  • #2
    6 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    не знам кой какво гледа но истината е различна от тубатаза да изминеш разстояние от 700 км. по време на пътуването задължително висиш 3часа на 3 зарядни станции и без да натискаш много много акселератора
  • #1
    20 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    По закон няма право да се движи със 100 км/ч. Иначе евала за ускорението. Наистина впечатляващо. Повечето леки автомобили ще ги прави диви и щастливи, ако решат да се дърпат. Хубаво е все пак това, защото сега е много изнервящо да си зад камион и да го чакаш да набере. Голяма мъка е. А тези 1000 км автономия са доста добре. По закон шофьорите на камиони нямат право да карат повече от 8 часа и трябва да правят почивка. Докато почива може да зарежда батерията. Перфектно!