IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Битка между BMW M5, Porsche 911 Turbo и Nissan GT-R (ВИДЕО)

Общото между тези три автомобила в това странно състезание е еднаквата им цена

Битка между BMW M5, Porsche 911 Turbo и Nissan GT-R (ВИДЕО)

В драг състезанията сили обикновено мерят автомобили, които имат еднаква мощност или такива, които се конкурират в един и същ сегмент. Тази битка обаче е малко по-различна. Срещу BMW M5 се изправят две тунинговани двуврати купета: 10-годишно Porsche 911 (997) Turbo S с модифициран двигател ES и Nissan GT-R, настроен от Litchfield. Не малко, а доста странно състезание.

Тези три автомобила са на едно и също ниво само по отношение на цената - 128,960 долара на пазара във Великобритания САЩ. Тъй като състезанието е странно, нека първо се спрем на числата, за да видим как всяка машина се конкурира с останалите по отношение на техническите характеристики.

Nissan GT-R Track Pack, тунингован от британското ателие Litchfield, развива мощност от 640 конски сили и 830 Нм максимален въртящ момент. Теглото му е 1750 кг, като има малко предимство благодарение на задвижването на четирите колела.

От друга страна, Porsche 911 е най-лекият сред трите автомобила - само 1650 кг. Той обаче е и най-мощният сред тях - 760 коня и 738 Нм въртящ момент. Никак не е лошо за 10-годишна кола.

Стигаме до основния участник в гонката. BMW M5 е седан с четири врати. Този автомобил освен, че е най-тежкият от трите - около 1950 кг, има и най-ниската мощност - 625 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Ясно е, че няма никакъв шанс срещу останалите на дистанцията от 400 м.

 

BMW обаче печели в самата предпоставка към това състезание. За същата цена човек получава кола, която може да побере повече от двама души, да превозва и багаж, като в същото време да бъде почти на същото ниво като двата суперавтомобила от тази неравна битка.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ..... ( преди 5 години )
    GT-R
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Какъв последен драг ве смешний, който сигурно няма книжка. Това е доускорение! Знаеш ли какво е това или да ти превеждам? Там естествено, че повечето коне и най-вече въртящият момент си казват тежката дума. Няма начин просто. Ама на старта яде дървото нали. Там пък Годзилата си показва зъбите с 4х4. И двете коли кефят и не бих отказал никоя. А ако искам за ежедневието разбира се баварката. Ама пък там цената нещо не е никак приятна за това, което предлага. Най-балансирана е ГТР-а.Става за всичко
  • #4
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Ауди ( преди 5 години )
    Тия *** дето ги тестват са страшни негодници и лъжат на умиране , точно това М5 прави 1/4 за 10.8 сек , не знам кой и как го кара но това е суперкола във форма на седан .
  • #3
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Бай Оня ( преди 5 години )
    Тези нямат ли още по стар модел 911 от този???И то на умряла ръчна кутия!Дали са чули ,че има ПДК с два съединителя и Лаунч Контрол?
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Nissan също може да превозва 4 души... само казвам. БМВ-то по- ме радва като кола.. Поршето е супер, ако имаш друга за ежедневието..
  • #1
    10 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Много ясно, че баварчето няма абсолютно никакъв шанс. Поршето обаче се изложи при драга. По голяма мощност и по-ниско тегло, а завършва зад годзилата. Да по отношение десетите са наравно, но ясно се вижда че гтр е пред него значи стотните са различни.