IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зловещият Mercedes 500 TE AMG от 1979

Комбито е едно от петте W123, пипнати от прочутото тунинг ателие

Пред вас е AMG от онези времена, когато AMG беше все още малка независима компания. Това е моделът Mercedes 500 TE AMG от 1979 г. с огромен 5-литров V8 двигател - един от само петте автомобила от поколението W123, пипнат от прочутото тунинг ателие.


Mercedes 500 TE AMG-1


Според ширещите се слухове, преобразуването на W123 докосва две комбита, два седана и едно купе. По този начин това впечатляващо комби е дори още по-яко, отколкото изглежда на пръв поглед.


Mercedes 500 TE AMG-2


Въпросният екземпляр е открит през 2013 г. от Хенрик Ниминен, заклет привърженик на AMG от Калифорния. Предишният собственик не знаел историята на автомобила (всъщност, тя още не е неизвестна), но комбито говори само за себе си.


Mercedes 500 TE AMG-3


Автомобилът има специално алуминиево задно окачване, каросерия AMG, седалки Recaro, приборно табло с допълнителни датчици и много други нюанси, които могат да бъдат намерени само в ранните творения на AMG. Въпреки това колата няма никакви документи, потвърждаващи нейната оригиналност.


Mercedes 500 TE AMG-4


През 2013 г. Ниминем прави козметично обновление на автомобила, а през 2017 г. този Mercedes 500 TE AMG е закупен от сегашния му собственик и внесен в Швейцария, където става част от зашеметяваща колекция.


Mercedes 500 TE AMG-5


Скоро обаче колата отново ще бъде продадена. Аукционната къща на RM Sotheby е готова да й намери нов собственик на изложението Techno-Classica в германския град Есен в средата на април. Според предварителните очаквания цената може да достигне 60 000 - 70 000 евро. Според експерти, това е доста добра сделка.
 

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Манияк на Мерцедес ( преди 5 години )
    Само дето като гледам снимките и идвам на мнението че по тази кола всеки които я е имал си е доправял по нея, няма как колата да е от 1979г. и да е с такива седалки. Аз лично ако имах парите и бях колекционер нямаше да дам и лев за тази кола с гаражен тунинг. Оригинала си личи от далеч тази не ми се вижда такава. ;)
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    МОТО ( преди 5 години )
    До 1 това само собственик на БМВ може да го каже , макар да няма живи БМВ -та от това време, та този собственик явно е *** като г.з, също трибуквие
  • #1
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Иво ( преди 5 години )
    Само като ти прочете човек коментара му став ясно колко примитивен мозък имаш