IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Напомпаният“ VW Jetta получи мотора на Golf GTI

Спортният седан се сдобли с независимо окачване и самоблокиращ диференциал

„Напомпаният“ VW Jetta получи мотора на Golf GTI

Компанията Volkswagen използва салона в Чикаго, за да представи „напомпаната“ вердия на новия Volkswagen Jetta - GLI. Седанът е получил двигател от Golf GTI, независимо задно окачване (стандартният модел е на греда), спирачки от Golf R и снижено с 15 мм окачване.

Както и стандартна Jetta, така и версията GLI е построена на модулната платформа MQB. Под капака на седана с предно предаване и поставен турбодвигател EA888 TSI с обем 2,0 литра, който развива 231 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Агрегатът се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия или с предлагания като опция 7-степенен роботизиран „автомат“ DSG.

В стандартното оборудване на модификацията GLI влиза самоблокиращ диференциал отпред, спирачни мехханизми от Golf GTI и R с вентилирууеми дискове, превключвател на режимите на движение Driving Mode Selection с 3 фиксирани 1 един настройващ се профил, предна и задна оптика, както и осветление с 10 цвятав салона. Версията 35th Anniversary още в базовия си вариант разполага с адаптивни амортисьори.

Сред достъпните за модела опции са виртуален приборен панел, панорамен покрив, 400-ватова аудиосистема BeatsAudio, вентилация на предните седалки и стартиране на двигателя от разстояние. За интериора се използва комбинация от плат и кожа с червени ивици. В салона има и допълнителни акцзенти в този цвят.

Новият Volkswagen Jetta GLI ще се предлага в две нива на оборудване, както в ограничената версия 35th Anniversary Edition. Продажбите на седзана стартират през пролетта.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Какво кисело грозде, бе брат. 2019 година сме, не 1994. В по-големите градове в България много хора разполагат със средства за нещо по-нормално като автомобил. Колегите коментират долу с право. Тая кола изглежда като холна селция от 1987 година.
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тия дето коментират сигурно карат астри и плюят щото гроздето е кисело
  • #2
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Ивайло ( преди 5 години )
    Е, наистина няма толкова грозен автомобил, с толкова "добро" съотношение цена-качество.
  • #1
    10 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Пенсионерски Гоуф с раница е Джетата.Винаги си казвам, че по-грозна кола не могат да направят, но винаги успяват да ме изненадат с някоя още по-голяма грозотия. Поне малко качествени да бяха, а то и там никакви ги няма.