IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW тества iNEXT в зимни условия

Електрическият кросоувър на баварците покорява заснежени пътища и заледени езера в Швеция

BMW тества iNEXT в зимни условия

Германската компания BMW започна тестове на своя електрически модел iNEXT и публикува първи снимки от изпитанията. Първата проверка на кросоувъра в реални условия се състоя в зимния тестов център на BMW Group в Арйеплог, Швеция. Както се знае прототипът на електрическия iNEXT бе показан на автомобилния салон в Лос Анджелис в края на ноември миналата година.

BMW-iNEXT-2

Както и досега, германците все още не са склонни да разкриват всички характеристики на своя кросоувър. Знае се, че автомобилът ще има впечатляващ пробег с едно зареждане - до 700 км. От BMW посочват още, че новият модел ще съчетава най-новите електрически и автономни технологии. Серийното производство iNEXT ще започне през 2021 г. в завода на компанията в Динголфинг.

BMW реши да накара електрическия кросоувър да премине същите интензивни тестове като автомобилите на компанията с ДВГ. Поради това замаскираният модел бе изпратен да покорява заснежени пътища и замръзнали езера. Компанията уточнява, че студът е доста голям проблем за системите на превозните средства на ток - електрическия двигател, високоволтовата батерия и охладителна система. Освен това в рамките на теста се обръща особено внимание на системата за управление на енергията eDrive.

BMW-iNEXT-3

Експертите на компанията анализират как екстремните отрицателни температури влияят на системата за съхранение на енергия и презареждането, прехвърлянето на електроенергия към двигателя, захранването на електрическата система, реакцията на отоплителната и климатичната система. В BMW са решили също така системите за регулирането на мощността и на окачването да бъдат проверени на над стандартно ниво.

Снимки: BMW

0 от 500