IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-идиотските съвети за шофиране през зимата

В Тоp Gear остават верни на философията на Джеръми Кларксън

Най-идиотските съвети за шофиране през зимата

Зимата ще се окаже сурова, не само в Северна Америка, но и в Европа, а както обикновено от Top Gear са готови с ценни съвети за шофиране в по-трудни условия – когато видимостта е по-малка, пътят е мокър или заледен и изобщо, не е много за излизане навън.

Всъщност, тази селекция от съвети е най-полезна, ако сте решили да не излизате навън. Иначе не върши работа – идиотиите на Джеръми Кларксън са все още живи, дори и след като той вече не е част от шоуто.

И така, съветите на Top Gear за шофиране през зимата. Селекцията е на Сам Филип, ако не ви допадне чувството му за хумор, поне ще знаете кой е виновен. Ние сме си позволили да допълним част от обясненията към ценните съвети...

1. Останете си у дома

Наистина. Навън е само сняг и лед, защо да си създавате още проблеми с шофиране? Работата ви не е толкова важна, на никого няма да липсвате за един ден.

2. Наемете финландски рали пилот

В интернет може да прочетете всичко за карането на сняг и лед, но истината е, че в реалността никога няма да се доближите до представянето на който и да е финландски рали пилот от средно ниво. Финландците не се плашат от сняг, лед, лосове или пък неловко мълчание. Ако не си намерите финландски пилот, почти същата работа ще свърши някой техен колега от Норвегия или Швеция.

3. Купете си Avtoros Shaman

4,8-тонното чудовище с осем колела осигурява проходимост, немислима за огромна част от автомобилите. Във Великобритания се предлага за 88 000 лири.

4. Преместете се на по-топло място за живеене

Става въпрос за страни с по-топли зими или места, където зимата изобщо липсва. Много рядко вали във Фрийтаун, Сиера Леоне, но пък и хиляди британци се пренасят за зимата в Испания или Франция, в зависимост от финансовите им възможности.

5. Преместете се на по-студено място за живеене

На Острова не вали много сняг, обаче се случва рядко и затова местните го възприемат като някакво природно бедствие. В Скандинавията бързо ще се избавите от ужаса от снега и студа, а колкото сте по-близо до Арктическия кръг толкова по-бързо ще спрете да обръщате внимание на това, че там не казват „шофиране през зимата”, а просто „шофиране”.

6. Облечете се подходящо

Ако спазвате съветите на Top Gear за зимно шофиране, няма да ви трябват топли дрехи, шапка и ръкавици. По-скоро пижама, чехли и т.н.

7. Просто не шофирайте

Направете си спагети, имате wi-fi, просто не излизайте. И т.н.

„Полезно”, нали?

0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Което е поредното доказателство, че англичаните са скапани шофьори и изобщо не ги бива в карането на автомобил независимо от условията. Не, че в друго ги бива, но това е друга тема...Освен всичко те не знаят какво е зима и изобщо не са свикнали при зимни условия да карат. Съветите ся много ценни мужду другото и най-вече: стойте си в къщи!!!