IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla загуби още 1 милиард долара през 2018 г.

Компанията успя да постигне едва половината от планираните продажби

Tesla загуби още 1 милиард долара през 2018 г.

През 2018 г. производителят на електромобили Tesla е загубил 976 млн. долара. Така за последните 2 годии общите загуби на компанията на Илон Мъск достигат 2,85 млрд. долара, става ясно от финансовия отчет за нейната работа.

Като цяло, приходите на Tesla за 2018 г. за достигнали 21,4 млрд. долара, което е с 82% повече от 2017 г. Въпреки това, компанията продължава да трупа загуби, като през лятото на миналата година е била на ръба на банкрута. Експертите изчисляват, че по това време Tesla буквално е „изгаряла” пари със скорост от 480 000 долара на час.

Според Илон Мъск, предприетите мерки от Съвета на директорите са помогнали за справяне с тежката ситуация. Съкратен е броят на служителите, отменено е безплатното зареждане за клиентите и са спрени някои програми. Благодарение на това, през четвъртото тримесечие на 2018 г. Tesla е заработила 139 млн. долара.

За този период компанията е доставила на клиентите си 63 359 бройки от Model 3, както и над 27 000 от Model S и Model X. Като цяло продажбите на компанията за 2018 г. са 239 475 електромобила. Това е 2 пъти по-малко от обявената от Мъск цел, който заяви, че за за може компанията му да излезе на печалба, трябва през 2018 г. да продаде минимум 500 000 коли.

Снимка: Tesla

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Тук е пълно с *** каращи нафтови печки без дпф и катализатори. *** прости
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Най-странното е как тази "държава" България още съществува.Надявам се че скоро тази грешка на историята ще бъде поправена!
  • #6
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    А не! Аз не желая държавата да отделя пари за ел кошници. Ако ел таралясника е добър продукт ще се наложи на пазара сам, а аз отказвам от моите пари да давам на *** да си купуват кошник, за да задоволят простотията си!!! даже ще сложа още !!!
  • #5
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    най смешно е че бедните българи много им се иска и тук да правим като в социалистическа Норвегия и франция - държавата да помага за покупка на ел.кола. изобщо не разбират че така бедните ще станат по бедни - защото ще плащат за да може богатите да си купят Тесла по евтино.
  • #4
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Мдам американците поне им предложиха алтернатива странното обаче е какво предложиха немците.Все по-мощни харчещи и безсмислени двигатели които да гъделичкат съмочувствието на своите собственици купили ги с крадени пари и да пълнят бюджета на немските фамилии контролиращи фирми като бмв които странно как са се измъкнали от съда в Нюрмберг през 1945-та!
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    До втория коментар - Холандия толкова харесва Т'слата, че като спряха субсидиите за S и Х и продажбите им дефакто спряха продаваха единични бройки. Тия глупости ги пробутвайте на ватманските събори ;)
  • #2
    12 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Не е напук всички в Холандия харесват Тесла в Норвегия харесват Тесла във Франция харесват Тесла само немците НЕ харесват Тесла както и всяка друга американска кола.Защо ли?!Отговорете си сами тия по старите замърсявали (то кат чели Бмв М5 не замърсява).Ето сега Теслата не замърсява кво искат немските девили повече?!
  • #1
    12 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Напук на всички Тесла-та още я има. И напук на всички още ще я има :) и ще бъде трън в очите на всички, които изпитват ужас от факта, че няма да продават петролни продукти и ще трябва да се върнат на камилите...