IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа новото Clio

Моделът мина на друга платформа и стана по-просторен

Renault показа новото Clio

Компанията Renault представи петото поколение на хечбека Clio. Моделът мина на нова платформа, стана по-просторен и получи цифров приборен панел с голям вертикален екран на мултимедийната система.

Габаритите на Clio са дължина от 4048 мм, широчина – 1798 мм и височина 1440 мм. По този начин, новият хечбек е с 14 мм по-къс, с 67 мм по-шилок и с 8 мм по-нисък от предшественика си. Обемът на багажника е увеличен от 300 на 391 литра, като в автомобила има ниши с общ обем 26 литра за различни предмети.

От Renault твърдят, че въпреки сходния дизайн със старото поколение, новото Clio има напълно различна каросерия. Коефициентът на аеродинамично съпротивление е 0,64, което е един от най-добрите показатели в този клас.

Моделът ще се предлага с избор от 8 варианта на оформление на салона и 8 цвята на осветлението, а също така с мултимедийна система с 9,3-инчов екран и 10-инчов електронен приборен панел (той е за топ-нивата на оборудване, за останалите е 7-инчов). Ще има и безкабелна система за зареждане на смартфони.

Renault Clio

Спортният вариант GT Line отпада, като неговото място заема версията RS Line. Тя е получила по-агресивна аеродинамика, 17-цолови джанти и различен интериор. В гамата влиза и луксозна модификация Initiale Paris с богато оборудване и кожен салон.

Хечбекът е построен на модулната платформа CMF-B, която е в основата на /coeyrs Nissan Juke, както и на новите Dacia Duster, Logan, Sandero. Официална информация за двигатели липсва, но се очаква в нея да влязат бензинови мотори с обем 1,0 литър – атмосферни, развиващи 65 и 75 к.с., както и с турбо – 100 и 130 к.с. Ще има и 1,5-литров дизели, развиващи 85 и 115 к.с.

През 2020 г. ще излезе и хибриден агрегат, в чиято основа ще бъде бензинов турбомотор с 90 к.с., на който ще помага електрически двигател с 40 к.с. Премиерата на модела ще се състои на автосалона в Женева през март.

Снимки: Renault

 

0 от 500