IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейският Ford Ranger с нов дизел (ВИДЕО)

10-степенна автоматична трансмисия също е част от пакета

Европейският Ford Ranger с нов дизел (ВИДЕО)

Американската компания Ford показа обновения пикап Ranger за Европа. Моделът получи нови двигатели и разширен набор от електронни системи за сигурност. Продажбите ще започнат в средата на тази година. През 2018 г. в Европа бяха реализирани 51 500 бройки, което е с 15% повече в сравнение с 2017 г.

Външният вид на пикапа се е променил малко с монтирането на нови брони и решетка на радиатора. В по-високите нива на оборудване пък се предлагат ксенонови фарове с LED дневни светлини. Оборудването Limited пък включва черна кожена тапицерия и ексклузивни 17-инчови джанти, Wildtrak в цвят Sabre Orange, а решетката на радиатора и на вентилационните изходи за затъмнени.

2019-ford-ranger-euro-spec-2

В базовия си вариант Ford Ranger се предлага със задвижване на всички колела, система за избягване на сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци и интелигентен ограничител на скоростта. Освен това пикапът е допълнен с мултимедийната система SYNC 3, Wi-Fi точка за достъп с възможност за свързване на до 10 устройства и функцията за дистанционно управление на автомобила от смартфон.

2019-ford-ranger-euro-spec-3

По-важните неща обаче са под капака. Европейският Ford Ranger получава нов 2-литров четирицилиндров дизелов двигател от наскоро въведеното семейство EcoBlue, с който пикапът е станал на 9% по-икономичен. Той работи в съчетание с нова 10-степенна автоматична скоростна кутия.  В зависимост от пазара, той ще бъде наличен с мощност от 130, 170 и 210 коня. Първите две версии използват един турбокомпресор и заменят 2,2-литровия TDCi. Най-мощният вариант пък разчита на би-турбо и се предлага вместо предишния 3,2-литров петцилиндров TDCi.  Клиентите на Стария континент няма да получат версията с 2,3-литровия бензинов турбо двигател EcoBoost, който се предлага на американския пазар.

Снимки и видео: Ford

0 от 500