IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи най-мощния модел в историята си

Новият Mustang Shelby GT500 получи мотор с над 700 коня

Ford представи най-мощния модел в историята си

Компанията Ford представи на автосалона в Детройт най-радикалния вариант на купето Mustang. Това е версията Shelby GT500, която е получила 5,2-литров V8 с компресор, чиято мощност превишава 700 к.с. Това превръща автомобила в най-мощния модел на Ford в цялата история на марката.

Въпреки че като обем този двигател се доближава до мотора Voodoo, поставян на Mustang Shelby GT350, между двата агрегата няма почти нищо общо. Новият двигател е високооборотен, атмосферен, като благодарение на компресора Roots и течния интеркулер, мощността му превишава 700 к.с.

Специално за GT500 е разаботен нов алуминиев блок на мотора с увеличени канали за охлаждащата течност и маслото, а също така и усилени основни компоненти- Двигателят работи в комбинация с роботизирана скоростна кутия, която за първи път се поставя на Mustang. Това е 7-степенен агрегат Tremec с два съединителя, който сменя предавките за 100 милисекунди.

Водачът има на разположение 5 режима на работа на трансмисията и мотора, като сред тях са пистов и за драг-надпревари. Първият е предназначен за любители, които искат да се пробват на писта, а вторият – за ускорение на права отсечка.

Засега от Ford разкриват малко даннни за динамиката на автомобила, но се знае, че от 0 до 96 км/ч (60 мили) Mustang Shelby GT500 ускорява за 3 секунди. Изминаването на ¼-миля (402 метра) отнема под 11 секунди. От толкова се нуждаят автомобили като Porsche 911 GT2 и Nissan GT-R Nismo.

Mustang Shelby GT500 също така е получил окачване с променлива геометрия, активни амортисьори MagneRide и спирачни механизми Brembo с дискове с диаметър 402 мм, които са и най-големите спирачки в историята на американското автомобилостроене.

Като опции за пилотите-любители са достъпи два пакета - Handling Package (регулируеми опори на предните стойки и спойлер) и Carbon Fiber Track Package, в чийто състав влизат карбонови дискове, пистови гуми Michelin Pilot Sport Cup 2, регулируемо антикрило от карбон и сплитер под предната броня. При втория вариант отсъстват задни седалки, което е направено за постигане на по-ниско тегло.

Снимки: Ford

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    когато му сложат спортно 4Х4 може и да заприлича на неква кола!
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Ехаа вие ще измислите нов двигател бре....:-) :-) Атмосферка с компресор....
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Как така хем "атмосферен" , хем с " компресор" е този двигател ??!!Новият двигател е високооборотен, атмосферен, като благодарение на компресора Roots и течния интеркулер, мощността му превишава 700 к.с.
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    абе автомедийци...вземете като променяте дизайна на сайто, да си ъпдейтнете галерията... 2019та сме, не е нужно да се презарежда цялата страница по-няколко пъти за 5 снимки...иначе еваларка, вижда се че се ба4ка, *** слушайте кво ви казват хората