fallback

Как роботи сглобяват Porsche Panamera и Macan (ВИДЕО)

В Лайпциг годишно се произвеждат над 160 000 бройки от двата модела

Докато Porsche бавно се подготвя за началото на производството на първото си изцяло електрическо превозно средство, компанията продължава да прави своите конвенционални автомобили по най-високите стандарти за качество в цялата си мрежа от заводи.

Един от тях е този в Лайпциг, където се сглобяват моделите Panamera и Macan. Той е отговорен за производството на над 160 000 автомобила годишно, което е доста впечатляващо число, като се има предвид цената на тези два модела. Колегите от Business Insider посетиха завода и заснеха любопитно видео на процеса на сглобяване на колите, в който участват най-вече роботи (разбира се, подпомагани в някои дейности и от хората).

Производството започва от цеха, в който роботите сглобяват рамките на превозните средства, като използват прецизна комбинация от пробиване, занитване, заваряване с лазерен лъч и затваряне. След това каросериите се отправят към бояджийската работилница, където първият слой боя е електрофоретично покритие, използвано за защита от корозия. След като се нанесат всички покрития, каросериите се оставят на 35-минутен процес на сушене при 275 градуса по Фаренхайт (133 градуса по Целзий).

Както се казва в описанието на видеото,"поточната линия е мястото, където прясно боядисаните каросерии стават луксозни автомобили." Тук служителите започват да инсталират вътрешните компоненти, които в зависимост от спецификацията могат да се състоят от до 200 отделни части. След това се поставят компонентите на окачването, спирачките и др.

След като бъдат поставени предните фарове, задните светлини и прозорците, превозните средства се насочват към най-важната стъпка от производствения процес - т.нар. "женитба", където каросерията на всяка кола се свързва със съответния силов агрегат. Когато автомобилът е напълно готов за експлоатация, той получава прочутата емблема на Porsche и отива за щателна проверка, която се извършва на тестовата писта на завода.

Видео: Business Insider/YouTube

fallback
  • #1
    Volk_bez_Volkswagen ( преди 5 години )
    Немско ли е, не ми го хвали.
fallback
Последни