IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz A-Class и BMW 1-Series ще получат общи технологии

Двата премиум-хечбека ще ползват една и съща плаформа от 2025 г.

Mercedes-Benz A-Class и BMW 1-Series ще получат общи технологии

Германските компании Mercedes-Benz и BMW ще обединят сили в създаването на технологии за безпилотно управление, както и за други автомобилни компоненти. Споразумението между двата автомобилни гиганта предстои да бъде подписано, твърдят немски издания.

Така най-големите производители ще последват примера на Ford и Volkswagen, които обединиха сили за разработка на автомобилни технологии. Все още нито от BMW, нито от Daimler, чиято собственост е Mercedes-Benz, официално е коментирана информацията.

BMW 1-Series

Най-вероятният сценарий за развитие на събитията е създаване на обща платформа, на която да бъдат изградени следващите поколения на моделите BMW 1-Series (на снимката горе) и Mercedes-Benz A-Class (на снимката долу). Това ще им позволи да получат общите компоненти и агрегатите, но не по-рано от 2025 г.

Според информациите, към момента ръководствата на BMW и Mercedes все още обсъждат подобна идея, като са далеч от споразумение. Те обаче са наясно, че бъдещите технологии за автономно движение ще изискват огромни инвестиции , които съответно е по-добре да бъдат разделени с друг производител.

Mercedes-Benz A-Class

Експертите от бранша са на мнение, че скоро ще бъдем свидетели и на други подобни съюзи между доскорошни яростни конкуренти на пазара, като основната им идея е една и съща – спестяване на средства.

Снимки: Производителите

0 от 500