IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen предупреди – цените на автомобилите ще скочат!

Най-сериозната разлика ще е при новите коли от ниските класове

Volkswagen предупреди – цените на автомобилите ще скочат!

Концернът Volkswagen Group обяви, че по-високите разходи за материали, свързвани с регулиране на вредните емисии CO2, ще доведат до значително повишения на цените на автомобилите в средносрочен план, съобщава Aitomotive News Europe.

Според директора по продажбите на VW Group – Кристиан Далхайм, разликата ще се усети най-вече при автомобилите от ниските класове. Той е категоричен, че концернът използва най-различни ресурси, за да се противопостави на нарастващите разходи, но това не е напълно достатъчно в случая.

През последните месеци големите производители, особено в Европа, се противопоставиха на новите екологични стандарти, които им се налагат. Напрежението в индустрията се покачва заради търговската война между САЩ и Китай, както и заради предстоящото излизане на Великобритания от ЕС. Неслучайно, миналата седмица производители като Ford и Jaguar Land Rover обявиха, че готвят сериозни съкращения на работници.

Във VW Group се надяват с помощта на многото си нови модели, да успеят да се справят с натрупаните негативни фактори. Сред тях са Volkswagen T-Cross, Seat Tarraco и Audi Q3, което беше допълнително преработено, за да покрие новите стандарти. В концерна смятат поне на първо време да задържат цените на сегашните нива в двата си ключови района – Китай и Европа, но се опасяват, че спадът на продажбите ще ги принуди да вдигнат цените.

„При новите условия за вредни емисии трудно може да се поддържа растеж на продажбите на масовите пазари. Това ще ни предупреди да направим промени в моделната гама, както и при двигателите, а те са свързани с допълнителни разходи. Това засяга не само Volkswagen, но и цялата индустрия”, обясни Далхайм.

Снимка: Volkswagen

0 от 500