IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Повече от половината пътни камери във Франция не работят

„Жълтите жилетки” не пощадиха и устройствата, засичащи превишена скорост

Повече от половината пътни камери във Франция не работят

Протестите на „жълтите жилетки” във Франция се оказаха фатални за камерите край пътя, засичащи нарушителите на скоростта. Това доведе и до парализиране на цялата система на френската полиция.

По данни на BBC, протестиращите с жълти жилетки масово и планирано изваждат от строя камерите. Това потвърди и министърът на вътрешните работи на Франция - Кристоф Кание, според когото около 60% от устройствата за засичане на превишена скорост вече са извън строя.

камери за скорост

Според британския Daily Mail, в някои департаменти на страната са останали неповредени единични комплекси. Около 250 от общо 3275 камери по пътища във Франция са увредени до такава степен, че не подлежат на ремонт. На други 1500 устройства са нанесени такива щети, че те просто не работят.

„Жълтите жилетки” използват различни методи за борба с камерите – от боядисване и облепване със скоч на обективите до запалване. До момента щетите от действията им се изчисляват на близо 10 млн. евро, които ще бъдат нужни, за да бъдат възстановени устройствата и те да започнат да функционират нормално.

камери за скорост

Първите акции на протестиращите бяха срещу намеренията на правителството да повищи цените на горивата. След това „жилетките” намериха и други поводи за недоволство, като един от тях беше намаляването на максималната скорост по пътищата от 90 на 80 км/ч. Според протестиращите, по този начин не се повишава безопасността, а се попълва бюджета. Това е и една от причините, те да атакуват устройствата за засичане на скоростта.

Снимки: Twitter

 

0 от 500