IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford обяви закриване на заводи в Европа

Няколко хиляди работници също ще бъдат съкратени

Ford обяви закриване на заводи в Европа

Това, което предвиждаха анализаторите на автомобилната промищленост, вече официално е факт. Концернът Ford обяви, че ще затвори няколко завода в Европа и ще съкрати хиляди работници. Официалното съобщение беше направено от вицепрезидента на европейското подразделение Стивън Армстронг.

В него се казва, че Ford of Europe планира съществено съкращение на гамата си от традиционни леки модели. А това, според експерти, означава отпадане на компактните ванове C-MAX и Grand C-MAX, които се сглобяват в германския завод в Заарлуи. Заради тях спира и производството и на скоростните кутии в предприятието в Бордо (Франция).

На по-късен етап вероятно ще бъдат спрени Mondeo и Galaxy/S-Max, а производството на Fiesta ще бъде пренасочено към Индия или Бразилия. Така в Европа ще остане само Focus, както и модели, изградени на неговата платформа – основно кросоувъри.

В изявлението на Армстронг се казва, че моделната гама ще стане „по-таргетирана”, а нишовите модели – основно спортните коли, ще се внасят в Европа от САЩ. Същото се отнася и за бъдещите електромобили на марката, които също ще се произвеждат в Щатите и ще се докарват в Европа.

Ключов за Ford в Европа ще стане сегментът на лекотоварните автомобили, а щаб-квартирата на компанията ще се премести във Великобритания (предполага се, че Брекзит изобщо няма да се състои или ако все пак се случи, той ще бъде в условия на безмитна търговия между Обединеното кралство и ЕС).

Освен това Ford спира производството и на малки дизелови двигатели, тъй като, по думите на Армстронг, те не са достатъчно ефективни. За сметка на това, ще бъдат развивани хибридните и електрически агрегати.

Снимки: Ford

 

 

 

 

0 от 500
  • #3
    32 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Това е най-добрата работа. Получих първия месец ? 27936 за работа 3 часа на ден. Започнах преди четири месеца и веднага взех вкъщи поне 7645 евро до 9264 евро на седмица. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го изпробвах. Потенциалът с това е безкраен.Това е което правя.....>>>> ***.Trade46.com
  • #2
    35 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Намерили ли са друга работа за тези от снимката? За работничкаа на преден план основно ме е грижа - този по-далечния изглежда е ПРО и ще го прилапат веднага конглокентите.
  • #1
    34 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    закривай!