IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова промяна в моделната гама на Ford за Европа

Кросоувър на базата на Fiesta сменя EcoSport през 2020 г.

Нова промяна в моделната гама на Ford за Европа

Компанията Ford започна пътни тестове на крооувър, който ще бъде изграден на базата на Fiesta. Компактният модел ще се появи на пазара през 2020 г., като ще заеме мястото на сегашния EcoSport в гамата на марката.

Новият кросоувър ще получи турбодвигатели от семейството EcoBosst, които сега се поставят на Fiesta. Автомобилът ще се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. Основните ву конкуренти на пазара в Европа ще бъдат Seat Arona и новото поколение на Nissan Juke.

В момента EcoSport, който смени поколенията през 2017 г., се произвежда в завода на Ford в Крайова, докато първата генерация на модела се правеше в Индия. В същото време на Стария континент се предлага и Fiesta Active, която обаче си и „вдигнат” хечбек и няма да се конкурира с новия кросоувър на марката.

Още в края на миналата година от Ford обявиха, че в завода в Румъния ще стартира производството на втори модел, който ще се присъедини към сегашния EcoSpoort. Явно обаче плановете на компанията са се променили внезапно, така че новият кросоувър ще остане сам на конвейера в румънското предприятие.

Годишният капацитет на завода в Крайова 250 000 автомобила, но засега той все още не е използван напълно,  Цялата инвестиция на Ford в предприяитето до момента надхвърля 1,5 млрд. евро, като само заради новия EcoSport във фабриката са инвестирани 200 млн. евро. Готовите кросоувъри от Крайова се изнасят в 27 държави, сред които са най-големите пазари – Германия и Великобритания. 

Снимка: Autocar

0 от 500