IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Откриха гробище на Lada...във Великобритания

Никой няма представа как автомобилите са се озовали в частния имот

Откриха гробище на Lada...във Великобритания

В интернет се появиха снимки на едно много интересно място. Съдейки по тях, става дума за истинско автомобилно гробище на марката Lada. Какво е толкова забележително в една купчина ръждясали трошки? Най-малкото фактът, че полето с изоставени автомобили не се намира в Русия или в някоя от бившите съветски републики, а във Великобритания.

Гробище-Лада-1

Необикновените снимки са направени от британеца Джеймс Смит, който ги е споделил в една от социалните мрежи. На тях се вижда гробище за автомобили, което прилича на тези, които могат да се видят по руските простори. Да, ама не. То е във Великобритания, а почти всички захвърлени на него коли са от марката Lada.

Гробище-Лада-2

Фотографът пояснява, че останките от старите съветски автомобили се намират върху частен имот. Тук са складирани и автомобили от други марки, включително такива, които не са руско производство. За съжаление, г-н Смит не уточнява местоположение на находката си.

Гробище-Лада-3

Любопитно е също така, че според него мястото, което е заснел, не е съвсем гробище за стари коли, а по-скоро нещо като музей. Причината е, че собственикът на имота няма намерение да се разделя с автомобилите, въпреки очевидно плачевното състояние на повечето от тях. Опитните шофьори могат да разпознаят в снимките моделите ВАЗ-2101, 2102, 2104 и 2107. Всички автомобили имат десен волан. Lada започва да се изнася във Великобритания през 1974 г., като пикът на експорта е 12 години по-късно.

0 от 500