IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Skoda Octavia идва веднага след новия VW Golf

Бестселърът на чехите ще получи радикален дизайн и по-просторен салон

Следващата Skoda Octavia идва веднага след новия VW Golf

Компанията Skoda наскоро обнови най-популярния си модел – Octavia, но това беше по-скоро освежаване преди премиерата на новото поколение на лифтбека. Вече е ясно, че следващата – четвърта, генерация на автомобила ще бъде представена през есента на 2019 г. Това ще стане само месец след премиерата на новия VW Golf.

По информация на Auto Bild, автомобилът ще бъде представен пред публика по време на автосалона във Франкфурт. Първо ще видим лифтбека, а до края на годината трябва да излезе и комбито. Производството на модела ще стартира в началото на 2020 г.

Следващата Octavia ще получи радикално нов дизайн, който ще следва стила, демонстриран от чехите при компактния модел Scala. Дизайнерите на Skoda смятат да се откажат от спорното решение за сдвоена главна оптика. Тя се появи след фейслифта, като предизвика доста негативни отзиви. Салонът на автомобила ще стане по-просторен, а обемът на багажника ще превиши 590 литра.

В основата на четвъртото поколение на модела е платформата MQB, но цифровите и електрически елементи в нея ще бъдат напълно нови. Следващата Octavia ще получи хибридна версия с отделна 48-вотова система. Освен това, моделът ще бъде оборудван с най-съвременните технологии за безопасност и асистенти на водача, както и с модерни мултимедийни устройства.

Гамата двигатели за Европа ще включва доработени бензинови агрегати 1,0-1,5 TSI (последният ще разполага със система за деактивация на два цилиндрите), а също така и с 1,6- и 2,0-литров TDI. Всички двигатели отговарят на новия екологичен норматив Euro 6d-temp.

Снимка: Skoda

0 от 500