IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen готви електрически конкурент на Land Rover Defender

Всъдеходният T-Rug ще предлага пробег от 550 км с едно зареждане

Volkswagen готви електрически конкурент на Land Rover Defender

През 2022 г. компанията Volkswagen ще предложи изцяло електрически всъдеход, който ще може да се конкурира с Land Rover Defender и Jeep Wrangler. Това съобщава Auto Bild, като се позовава на свои източници.

Бъдещият електромобил ще се казва T-Rug – по аналог с моделите от SUV-гамата, като например, T-Cross и T-Roc. В основата на всъдехода ще бъдат компоненти и агрегати от модулната платформа MEB, създадена специално за автомобили от ново поколение с изцяло електрическо задвижване.

Volkswagen T-Rug ще се предлага в два варианта – с 3 и с 5 врати. Дължината на първия е 4,50 метра, а на втория – 4,83 метра. Всъдеходът ще получи два електромотора, а също така и батерии, които ще могат да осигурят пробег с едно зареждане от 550 км.

Германският производител вече подготвя излизането на първите си електромобили от гамата I.D. Още през 2019 г. ще видим хечбек с размерите на Golf, чиято цена ще е около 25 000 евро. След него трябва да се появят „зелен” кросоувър, миниван и седан, който да се превърне във флагман на марката.

Снимка: Volkswagen

0 от 500