IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen оставя Т-Cross без електромотор

Най-малкият SUV на марката няма да получи хибридна версия

Volkswagen оставя Т-Cross без електромотор

Електрификацията продължава да превзема автомобилната промишленост, но има и сегменти, върху които тя почти не оказва влияние. Един от тях е на бюджетните модели за масовите пазари.

Свои представители в този клас има и Volkswagen, откъдето обявиха, че няма да използват хибридни или изцяло електрически агрегати за новия си компактен кросоувър T-Cross, който беше представен наскоро. Причината е, че те ще направят автомобила прекалено скъп – дори повече от някои модели, които ще влязат в бъдещата гама електромобили на марката I.D.

04-2

В момента T-Cross е най-малкият кросоувър на Volkswagen. Той е изграден на платформата на хечбека Polo, като основният му съперник на пазара в Европа е Renault Captur. Немският модел се предлага с 1,0-литров турбомотор, който развива 95 или 115 к.с..

04-3

Предстои излизането на още две модификация на кросоувъра, като те ще получат 1,5-литров бензинов турбомотор и 1,6-литров дизел. Всички версии са само с предно предаване, тъй като система за задвижване на четирите колела също би оскъпила автомобила.

Снимки: Volkswagen

0 от 500