IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 технологии, които могат да преобразят колата ви още утре

От асистента, който сам установява повредите, до стъклата, които се затъмняват само при нужда

Има ли смисъл от електромобилите? Ще можем ли да ги зареждаме направо от улицата? Кога ще имаме самонапомпващи се гуми, самозатъмняващи се стъкла? Изобщо какво е бъдещето на тази най-важна машина в живота на човека в последния един век - автомобила?

За да научи отговорите, "КОЛЕЛА" гостува в Хановер на Conti Tech Show - мястото, където гигантът Continental показва решенията си за бъдещето. Ето и технологиите, които ни се сториха най-важни.


10 технологии, които ще променят колите ни (ГАЛЕРИЯ):


 

 

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Коста ( преди 3 години )
    "От асистента, който сам установява повредите, до стъклата, които се затъмняват само при нужда"От късмета си не можеш да избягаш... Още първата ми "истинска" кола, Рено 25, разпознаваше част от възможните дефекти и с металически глас предупреждаваше за тях. А беше произведена в 1990г.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    На господина който е против затъмнените стъкла ще отговоря, че има хора на които им пречи силната светлина, на други има агресира пигментацията по кожата и се превръща в рак, и не на последно място, когато страничната остъства, периферното зрение не се натоварва, и вниманието е насочено напред в посока движението.Та има на кого да е нужно затъмняването на прозорците, а и е по желание. Е, в България на предните врати е забранено, което не се спазва и от тези които създават законите!
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    "черното привлича слънцето" :D
  • #5
    3 rate up comment 8 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Много ми е интересно кому са нужни затъмнените прозорци... Катафалки ли ще караме? Или ще се крием докато си бъркаме по носовете?Не било влизало слънцето... Защо тогава арабите не ползват такива стъкла? Защото черното привлича слънцето и ефекта е обратен. Там черни коли (а и не само черни) няма да намерите.Екстрата е по-скоро гъзария отколкото нещо смислено.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    малката разлика е, че тези са с интелигентно управление - можеш да затъмниш произволна част от прозореца, примерно най-горната шестина, и да оставиш прозрачно останалото. На практика няма да ти трябва повече сенник
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Самозатъмняващите се огледала работят на същия принцип, т.е. има ги в много голям брой съвеременни коли.
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Затъмняващи се стъкла с течни кристали се монтират на S-клас от години като екстра.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Затъмняващи се стъкла бих си взел тутакси, само да не струват десет повече от нормалните