IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви консумативи за коли се купуват най-често през зимата

Това ще облекчи работата на автомобила при минусови температури

Зимните условия за работа на автомобилите често са много трудни и сложни, което е особено валидно в случаи на неподменени консумативи, мръсни филтри, старо масло и т.н. Всичко това, според Maxcar, допълнително затруднява работата на двигателя и функционирането на цялата машина, което може да доведе и до нейната сериозна повреда. Кои са най-важните и задължителни за смяна части за коли?


maxcar

Какви консумативи се сменят в колата

Според специалистите от MAXCAR, всички аксесоари и компоненти подлежат на износване при тяхното използване и губят техническите си характеристики след време. Това могат да са както течностите, така и отделните авточасти, принадлежащи към дадена цялостна система от автомобила. Според Maxcar съвременните коли са пълни с множество отделни консумативи: масла, течности за чистачки, гумите, амортисьорите и техните пружини и каквото друго се сетите. Те се износват по различно време и тяхната смяна се извършва при възникване на такава нужда.

Според Maxcar съществуват автоаксесоари, които задължително трябва да бъдат сменяни преди началото на зимния сезон. Това ще облекчи работата на автомобила в минусовите температури и тежки атмосферни условия и ще направи пътуванията ви в студа приятни и безпроблемни.


зима път

Кои са най-купуваните резервни части през зимата

Сред най-търсените консумативи, според статистиките на Maxcar, са:

  • зимните гуми – за подсигуряване безопасността на пътя през зимата трябва да направите смяна на летните със зимни гуми или да си набавите гуми, чиято дълбочина на протектора е не по-малка или равна на 4 мм;

  • масло и филтри – ако наближава момент за смяна на масло, не го отлагайте за след зимата. В студа течността се сгъстява и се нарушават смазочните ѝ способности. По-добрият вариант е подмяната да стане преди студа. Въздушният и горивен филтър ще облекчат работата на двигателя в условия на ниски температури;

  • антифриз – течността, грижеща се за оптималното охлаждане на двигателя, трябва да е подготвена, за да устои на замръзване дори и в най-студените зимни нощи. Проверете нивото на замръзване на антифриза, като отсипете в малка купа от течността и я оставите във фризера за една нощ;

  • акумулатор – най-чувствителният в студа елемент от автомобила. Той трябва да притежава достатъчно стартов ток, който да направи безпроблемно запалването на двигателя в зимни условия.

Ако не разполагате с нужните знания, от Maxcar препоръчват да възложите смяната на нужните консумативи и подготовката на автомобила за зимата на специализиран сервиз.

Кои са необходимите допълнителни аксесоари

За застраховка, че няма да се получат непредвидени ситуации по време на дълъг път в студа, от онлайн магазин Maxcar съветват да разполагате с някои допълнителни аксесоари. Това могат да са веригите за гуми, кабелите за подаване на ток, въжето за дърпане, а защо не и чувалче с пясък, в случай че закъсате на пътя.

 

0 от 500