IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Важните неща, които трябва да имате в колата си

От документите до резервните крушки: ето задължителния списък, който да отметнете преди големите летни пътувания

Винаги, когато тръгвате на път, е добре да сте подготвени за всякакви непредвидени ситуации. За да може успешно да се справите с повечето от тях, добра идея е в колата ви винаги да присъстват някои предмети от първа необходимост, които ще ви гарантират повече спокойствие, сигурност и удобство по време на път. За да ви помогнем, създадохме кратък списък с всички необходимости, с които да оборудвате вашия автомобил, ако все още не сте го направили:
  
  
Кауфланд, автомобилни аксесоари
  

    
Винаги се уверете, че разполагате с всички документи

Може би е тривиално напомняне, но на повечето шофьори се е случвало да забравят портфейла си в вкъщи или да пропуснат срока за подновяване на застраховката Гражданска отговорност. Нещо на пръв поглед дребно би могло да ви коства солена глоба, ако служителите на реда ви спрат, а вие не може да предоставите необходимата документация.
Документите, които задължително трябва да предоставите на Пътна полиция, ако ви спрат за проверка са: шофьорска книжка, свидетелство за регистрация на автомобила, валидна Гражданска отговорност, стикер за преминат годишен технически преглед. Отскоро винетките стикери, необходими при пътуване извън града, вече са електронни и не се лепят върху стъклото на колата.

Задължително оборудване на автомобила

Има няколко неща, които по закон сте задължени да имате във вашия автомобил по всяко време. Едно от тях е аптечката - тя може да е изключително полезна в случай на инцидент. Затова редовно проверявайте и подновявайте съдържанието ѝ. Следващото много важно нещо е пожарогасителят, като трябва да обърнете внимание, че той също има срок на годност и трябва периодично да се подменя. Светлоотразителна жилетка и светлоотразителен триъгълник също са част от задължителното оборудване на автомобила и  са полезни в случай на ПТП или авария.

Поддръжка и поправка на колата

Още една важна категория необходимости, които е добре да имате винаги под ръка в багажника - това са тези, предназначени за поддръжка и поправка на колата. Сред най-честите повреди се нарежда спуканата гума, затова е препоръчително винаги да имате резервна, както и крик, гаечен ключ и компресор. Те ще ви помогнат да се справите със ситуацията. От помощ също така могат да ви бъдат и други инструменти, така че уверете се, че разполагате с всичко необходимо.
Не пропускайте да вземете с вас и туба с масло, антифриз и течност за чистачки, за да може да добавите при необходимост. Добра идея е винаги преди дълъг път да проверявате дали резервоарите за тези течности са пълни. Резервни крушки за фаровете и стоповете са още една необходимост, която може да ви спести притеснения.

Аксесоари за повече удобство

Удобството по време на път е задължително, затова уверете се, че разполагате с аксесоари за кола, които ще направят пътя по-приятен и комфортен. В това число се включат детски седалки, постелки за автомобил, зарядно за телефон, стойка за GPS устройство и още много други подобни. Разбира се, не е нужно да вземете всички тях, но изберете аксесоари, които ще ви помогнат да пътувате по-спокойно и по-приятно.
Ако ви предстои семейна почивка с малки  деца, препоръчваме ви да инвестирате в практични електроуреди, които ще ви помогнат да осигурите нужния домашен уют на вашето семейство. Открийте качествени електроуреди на атрактивни цени тук.
 
Храна за всеки случай

Особено ако ви предстои дълъг път, добра идея е да се запасите с вода и хранителни провизии. В жабката на колата може винаги да държите пакетирани храни с по-дълъг срок на годност, така че дори да забравите да вземете провизии за из път, ще имате нещо вкусно, което може да похапнете при нужда.
Това са част от най-важните неща, които винаги трябва да имате в колата си. Ако сте пропуснали някое от тях, сега е подходящия момент да си го набавите.