IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Казахстан продават Лада Самара за 80 000 лева

Колата е на повече от 30 години, но е с пробег 103 километра!

В Казахстан продават ВАЗ-2109, който стои в гараж повече от 30 години. В Шимкент са готови да се разделят с хечбек, произведен през 1991 г.: исканата цена обаче е 4 милиона рубли, което прави близо 80 000 лева! Съдейки по снимките, "деветката" е съхранявана в гараж на къща. Автомобилът е без следи от употреба: салонът е с целофан, няма следи от износване по ключалките и гумите.


Лада Самара


Съдейки по ниското табло, говорим за производство от началото на 1991 г. Хечбекът е в бял цвят, но по-интересното е, че на този ВАЗ-2109 никога не са поставяни регистрационни номера. Собственикът обаче твърди, че има документи от нов тип за регистрация на Казахстан, така че няма да има проблеми с пререгистрацията.


Лада Самара


Под капака има карбураторен 1,5-литров двигател (72 конски сили, 106 Нм), тоест говорим за версията VAZ-21093. Тягата се предава към предния мост чрез 5-степенна механична скоростна кутия. Няма опции за комфорт: щампованите колела са монтирани от фабриката, няма задни облегалки за глава, няма радио, а тапицериите са от плат. На колата не са монтирани нито задна чистачка, нито дясно огледало, нито калобрани.


Лада Самара


Най-интересен обаче е пробегът, който възлиза на точно 103 километра! Цената е висока, но не и рекордна за модела. За по-модерен хечбек, произведен през 1992 г. с пробег от 11 километра, в Толиати искат да получат 10 милиона рубли, тоест два пъти и половина колкото тази Лада от Казахстан.


Лада Самара


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Всички коментирали,защо гледате от вашата подземна камбанария. Става въпрос за съвсем друга държава със съвсем други възможности и хора мислещи много различно от вас. А до 1-вия коментирал,за теб може и да не е класика,но има много клипове в нета където в Русия и в бившите съветски републики се търсят и продават точно такива автомобили. Пак казвам не пишете простотии гледайки от подземната си гледна точка.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 5 месеца )
    Нека си искат. То ако има достатъчно голям фен с пари, ще им плати. Но предполагам ще бъде като някои обяви от българските сайтове. Ще си отлежи с времето и след това на скрап.
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    148 ( преди 5 месеца )
    80 000??? Самагонът не прощава!
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    гошо репатрака ( преди 5 месеца )
    300 лв. са и много !
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 5 месеца )
    Руските автомобили не са колекционерска класика, все пак и сега се произвеждат в същият вид от преди 30 години ...