IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SpeedART доработи Panamera с мощност 650 к.с.

В края на тази седмица започва тунинговото изложение в град Есен, Германия.

SpeedART доработи Panamera с мощност 650 к.с.
Една от известните фирми за доработка на модели на Porsche, SpeedART, публикува снимки на модела с който ще участва в Есен - Porsche Panamera PS9. 



Колата е със нов спортен body kit (PS9) който подсилва аеродинамиката й. В него влизат преден спойлер с интегрирана система за охлаждане на спирачките, нови прагове, отвори за вентилиране на капака на двигателя, заден дифузьор с вградени накрайници на ауспуха, отвори за въздух на задната броня и неподвижен заден спойлер. Джантите са с размер 22 цола, а гумите са с размер 265/35 отпред и 305/25 ZR22 отзад. 



Интериорът също така е променен значително. SpeedART предлага нов спортен волан с възможност за превключване на скоростите като при F1. Допълнителните елементи в интериора могат да бъдат от карбон, дърво или алуминий. 



Най-съществените доработки обаче са при турбодвигателя, за който има четири програми. Panamera Turbo е снабдена с по-големи турбини, нов спортен въздушен филтър и нова програма на електронното управление на двигателя (ECU). Това е дало възможност да се повиши мощността на двигателя, като четирите програми подсигуряват съответно 520, 550, 600 и 650 к.с. и до 890 Nm максимален въртящ момент. 



Най-силната версия с мощност 650 к.с. ускорява от място до 100 км/час за 3.5 секунди и има максимална скорост над 320 км/час. От SpeedART са преработили изцяло и спирачната система, която е с дискове имащи размер 380 мм.
0 от 500