IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ABT Sportline доработиха „горещия” Golf GTI

Един от най-интересните тунингови проекти в последно време е този на ABT Sportline, които представят своя версия на шестото поколение VW Golf GTI.

ABT Sportline доработиха „горещия” Golf GTI
При доработката на „горещия” GTI, немските експерти са обърнали естествено най-голямо внимание на двулитровия турбодвигател с мощност 210 к.с. 


Майсторите от ABT предлагат два пакета за двигателя на новия GTI, като първият повишава мощността чрез обичайните промени в електронното управление на двигателя (ECU) до 260 к.с. 


Вторият пакет освен това добавя и нова турбина, която помага мощността да се повиши до 300 к.с. В този случай ускорението на колата от място до 100 км/час е за 6.0 секунди. За сравнение фабричният Golf GTI VI спринтира до 100 км/час за 7.2 секунди. 


Към промените в мощността хората от ABT Sportline са добавили и ново спортно окачване с по-стегнати пружини, модернизирани спирачки и лети джанти 18 или 19 цола с нов дизайн. 


Промените във външния вид и интериора са направени с вкус, като преобладава темата с червени акценти. Нова е радиаторната решетка, нова е предната броня с дневни LED светлини и преден спойлер тип „устна”, сменени са праговете, появили са се спойлер на покрива и заден дифузьор, в който са интегрирани две двойки диагонално разположени накрайници на ауспуха. 


Червените акценти в интериора се виждат по волана, инструментите и вратите. От ABT все още не са съобщили цените си за доработения Golf GTI. 




0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    oще малко и ще докарат конете с който субаро и мицубиши продаваха "семейни" седани с обем 2.0 литра , преди 10-тина години....
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    E320 ( преди 14 години )
    И като си помислиш,че това е на практика архаичния Голф 5 от 2001-2002,и ти става тъпо.Другите се развиват,а VW ... как беше "в детайлите му е силата",оле мале!Ами да,по-лесно е да измислят глуповато лого за лаици,от колкото да направят нов автомобил.Много нещастна фирмичка се оказа на пук на грандоманските и претенции.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    BMW-GTR ( преди 14 години )
    tezi 4erweni aplikacii na sporeten avtomobil bi bilo normalni da sa ot poliran ili matiran aluminii ili ot carbon ... a sega vse edno e sglobqvan v Kitai
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    BMW-GTR ( преди 14 години )
    edinstveno mi haresva zadniq difuzior s nakrainicite edin nad drug ni6to 4e e kopirano ot Lexus
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    EmoXide ( преди 14 години )
    Много рядко се случва, но понякога има версии на Golf, които ми дападат като външност и възможности. Тази е една от тях. Но розово-червените акценти и грозноватите джанти, направо ми бъркат в здравето. Ако имам възможността да си купя такова зверче, задължително ще го искам с оранжеви или бали апликации вместо червените. Джантите ще са стоманени заводски за голф, за да си ги сменя по мой вкус.
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    525td ( преди 14 години )
    Ето това е рулиране!Не бих седналл в такъв кич,честно!Може да му се кефят в арабския свят,Индия,Пакистан и *** в щатите!Ама трябваше и малко жълто да има..:)))