IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Novitec „разгорещи” Alfa Romeo Mi.To.

Немското тунингово ателие Novitec съобщи за създаването на тунинг пакет за компактния хечбек Alfa Romeo Mi.To.

Novitec „разгорещи” Alfa Romeo Mi.To.
Специалистите предлагат програма за доработка на всички модификации на този модел, включително и версията с дизелов двигател. Базовият дизел с обем 1.3 литра и мощност 90 к.с. е направен от Novitec по-мощен с 20 коня. При бензиновия двигател с обем 1.6 литра мощността е повишена с 24 к.с. (от 120 на 144 к.с.). 


При бензиновия турбодвигател с обем 1.4 литра мощността е повишена най-много – от 155 к.с. при стандартния модел на 186 к.с. при доработката на Novitec. При този двигател максималният движещ момент е повишен с 30 Nm и достига до 260 Nm. 

След доработката „горещата” Alfa Mi.To. може да ускорява от място до 100 км/час за 7.4 секунди, което е с 0.6 секунди по-бързо от това при стандартната версия. 


Наред с промените в двигателите от Novitec са разработили и нов аеродинамичен body kit за каросерията. Сменено е и окачването, като разстоянието на колата до пътя може да се променя в диапазон от 35 до 65 мм. Летите джанти са с размер 18 цола, а гумите са с размер 215/35. 

Вече е известно, че и от Alfa Romeo подготвят „гореща” версия на Mi.To, която вероятно ще видим още през тази година. Този автомобил ще бъде с бензиновия турбодвигател с обем 1.4 литра, но с максимална мощност 180 к.с. През 2010 г. Alfa подготвя пускането и на версия GTA на Mi.To., която ще има максимална мощност 240 к.с.
0 от 500