IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

RS35 Biturbo се изравни с М3 по мощност

Днешното поколение на BMW M3 е всепризнатия крал в своя клас.

RS35 Biturbo се изравни с М3 по мощност
С динамични показатели като спринт от място до 100 км/час за 4.6 секунди и мощност 420 к.с, той няма съперник. Сега обаче „кралят” е застигнат от свой събрат - версията RS35 Biturbo на BMW3, изработена от тунерите от RDSport.

След като BMW започна да монтира турбодвигатели и при Серия-3, тя става все по-привлекателна за различни тунери, защото турбоагрегатите са доста по-благодатни за доработка в сравнение с атмосферните двигатели.
Така от RDSport са се заели с купето BMW 335i. Серийно то се произвежда с мощност  225 kW (306 к.с.) и максимален въртящ момент  400 Nm. Този двигател е привлекателен за още доста тунери, предлагащи да „измъкнат” от него още и още конски сили.  

RDSport (или Racing Dynamics Sport) обаче е постигнал най-доброто от него. Преработили са двете турбини, променили са електронното управление, монтирали са по-голям интеркулер и са сменили цялата изпускателна система. Резултатът е впечатляващ. От RDSport казват, че мощността е повишена до 309 kW (420 к.с.) или точно колкото предлага и четирилитровия V8 при М3 от най-ново поколение.  Максималният въртящ момент обаче е 548 Nm, докато при М3 е „само” 400 Nm.
В интериора на доработката виждаме нови педали, лост за скоростите и ръчната спирачка от алуминий. Волана е с логото на тунерите. 
Екстериора е с нова предна карбонова броня с по-големи отвори за въздух. Нови са праговете и четирите накрайници на ауспуха. На покрива се е появил нов спойлер. Окачването е преработено изцяло и приближава RS35 Biturbo към пътя с 25 мм. отпред и 20 мм отзад. Джантите са с размер 20 цола RD2 Monoblock, гумите са  Pirelli P Zero Nero.
Интересно е какви ще бъдат динамичните показатели на този автомобил и дали той може да покаже нещо по-добро от М3?
0 от 500