IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунерите от О.СТ се заеха с Audi R8 и RS6

Супер моделите на Audi R8 и RS6 получиха голямо внимание при появата си, а и до днес се радват на различни доработки от тунингови фирми, които ги правят още по-екстремни.

Тунерите от О.СТ се заеха с Audi R8 и RS6
Сега и тунерите от O.CT се включват в надпреварата с две свои версии на тези модели. Инженерите от О.СТ са се задоволили главно с доработки на двигателя, като са променили някои части в него и цялата изпускателна система и са препрограмирали електронното му управление. 


Така R8 е получил допълнителна мощност от 26 к.с. и след доработката предлага 446 к.с (332kW). С новата мощност автомобилът подобрява динамиката си, като ускорението от място до 200 км/час става по-бързо с 1.5 секунди в сравнение със стандартния модел. Във външния вид промени не са правени. 


При RS6, O.CT са постигнали по-голяма промяна в мощността на двигателя, благодарение на промените направени в двете турбини. Така повишават и без това впечатляващата мощност на стандартния модел от 580 к.с (432kW) до 650 к.с (485kW), а максималният въртящ момент достига 750Nm. Това означава, че O.CT RS6 е със средни показатели в сравнение с другите тунингови доработки на модела. Тези стойности обаче помагат на колата да достигне до 250 км/час с три секунди по-бързо в сравнение със стандартния модел. 


Автомобилът може да постигне максимална скорост от 325 км/час, но за тази цел трябва да бъде екипиран с гуми, които могат да понесат натоварването. Ако 650 к.с. не ви се струват достатъчни, то от O.CT вече са започнали разработката на още по-силен вариант с мощност 700 к.с. (522kW). При RS6 версия О.СТ се е появил и нов спойлер от карбон на покрива.
0 от 500