IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купето на Hyundai Genesis доработено от HKS

Hyundai ще се представи на тунинговото изложение SEMA в САЩ с версия на купето Genesis, изработена от HKS.

Купето на Hyundai Genesis доработено от HKS
Това е добър ход, защото ако иска да има успех на пазара в Америка, корейската фирма трябва да спечели и голямата общност на тунерите в Америка. От друга страна HKS са много популярни в САЩ и могат да дадат сериозен тласък на купето на корейците. Участието в SEMA (Specialty Equipment Market Association) е задължително за да стане автомобилът популярен в САЩ. 


А трябва да се каже и това, че реномираните американски тунери от HKS са свършили добра работа. Интересно е, че от HKS не са взели за доработка версията с по-силния двигател с обем 3.8 литра и мощност 300 к.с., а този с обем 2.0 литра и мощност 212 к.с. Той предлага повече възможности за доработка и ценово е по-достъпен. 

Първата промяна която са направили е да заменят турбината на двигателя със собствен комплект. След това са препрограмирали електронното управление на агрегата (ECU) и са заменили цялата изпускателна система. Преработено е и окачването, което е станало значително по-твърдо. Каросерията също е променена значително с нов аеродинамичен пакет. 

Целта на Hyunda е ясна – с ценово достъпна тунингова версия да превърне купето на Genesis в популярен спортен модел сред американските тунери и да конкурира популярните доработки на Nissan и Honda в САЩ. Целта е трудна, но не и нереална.
0 от 500