IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Спортно комби на Holden R8

Holden Special Vehicles (HSV) e официалното подразделение за фабричен тунинг на австралийския Holden.

Спортно комби на Holden R8
Най-новата доработка на HSV е новият ClubSport R8 Tourer, който вече се продава на пазара в Австралия. Спортната версия не е загубила нищо от комфорта и удобството на седана R8, които са пренесени и в комби версията. 


Всъщност това е първият комби модел на фирмата (wagon) от времето на предишната генерация на AWD Avalanche, пусната през 2003 г. Новият Tourer е със същия двигател LS3 от Corvette, като предлага мощност от 425 к.с. (317kW) и максимален въртящ момент 550Nm. Скоростните кутии са автоматична и механична, и двете с по шест степени. 


Интериорът може да бъде изцяло кожен. Джантите са 20 инча. HSV ще произведе само 120 броя от ClubSport R8 Tourer, които ще предлага единствено на пазара в Австралия. Седанът ClubSport R8 сега се продава и във Великобритания като Vauxhall VXR8. 

В същото време наскоро пуснатия седан Pontiac GXP е със същия двигател и показатели като модела на HSV. От General Motors обаче, все още не са потвърдили, че този автомобил ще се прави и във версия wagon (комби).
0 от 500