IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai представя купето Genesis пред тунери

Hyundai проведе интересна акция, като покани 20 различни тунинг специалисти и такива по разработка на аксесоари за автомобили, които да подготвят появата на купето Genesis на пазара.

Hyundai представя купето Genesis пред тунери
Срещата е била в главната квартира на Hyundai в Калифорния, САЩ. Специалистите са огледали новия автомобил и са преценили какви аксесоари към него трябва да се подготвят за пускане на пазара в САЩ и какви възможности за тунинг доработки предлага колата. 


Купето Hyundai Genesis ще бъде произвеждано серийно в завода на фирмата Alsan в Корея. Продажбите в САЩ ще започнат през февруари, малко по-късно и в Европа. 

Различните специалисти по пазарно представяни и аксесоари са предложили много неща, които да представят колата в интересна за потребителите светлина. Присъствали са тунери от ранга на Garrett-Honeywell и HKS, които ще подготвят първите пакети за доработка на каросерията. 


Обикновено от Hyundai чакат старта на серийното производство за да позволят на тунерите да проучат съответния модел, но в случая с Genesis Coupe фирмата очевидно е искала тунерите да имат ранна подготовка и продуктите им да са на пазара скоро след началото на продажбите. 

Известно е, че колата ще се предлага с два турбо бензинови двигатели, първият е четирицилиндров, изцяло нов с обем 2.0 литра и максимална мощност 223 к.с., вторият е V6 с обем 3.8 литра и мощност 310 к.с. Четирицилиндровият двигател е преработена версия на агрегатът на Mitsubishi Lancer Evo X. 


Присъствалите на срещата тунери са отделили голямо внимание именно на двигателите и според тях точно там ще има възможност за впечатляващи доработки. 

По време на събитието от Hyundai са потвърдили, че ще има и специална състезателна версия на новото купе Genesis.
0 от 500