IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi пуска и товарна версия на i-MiEV

Mitsubishi пуска лекотоварен електромобил на базата на i-MiEV, чиято премиера е днес на автомобилния салон в Токио.

Mitsubishi пуска и товарна версия на i-MiEV
Идеята е да се освободи максимално място за товари в малкия електромобил.  Както е известно, електроавтомобила i-MiEV е предвиден за градско движение.

Неговата лекотоварна версия има кубовиден фургон широк 1350 mm, дълбок 1180 mm и висок 1100mm, като подът е изцяло равен. Също както и пътническата версия на i-MiEV и версия Cargo ще се задвижва от електродвигател и комплект от ново поколение литиево-йонни батерии.
Те се зареждат по-бързо и траят по-дълго от конвенционалните никел-хидридни акумулатори. Лекотоварният автомобил ще може да изминава с едно зареждане 160 км, а зареждането от стандартната електрическа мрежа е за около 8 часа.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Когато *** араби и тъпите руснаци повишат цената на петрола и стане нерентабилно да се кара с бензин или дизел, доста бързо автомобили като този ще намерят пазарна ниша. А на всеки му е ясно, че рано или късно и това ще стане.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бартер де Слива ( преди 14 години )
    Хибридите са преходен етап, защото все още няма инфраструктура, технологиите не са развити и потребителите нямат нужните навици. Има и много проблеми пред масовото навлизане на елктромобилите, основният е от къде ще се вземе толкова електроенергия и какво ще се случи с цената й, как това ще се отрази на другите потребители на ел. енергия - промишленост, бит. Затова е доста глупаво да наричаш хибридите грешка. Чрез тях се тестват бъдещите електромобили в реални условия.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гледащ ( преди 14 години )
    Ето това е бъдещето за градски автомобили които ще пратят хибридите в историята като комична грешка...