IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нови по-евтини модели на Nissan

Nissan разпространи подробности за новата платформа на фирмата, която ще се използва за първи път при новото поколение на Micra.

Нови по-евтини модели на Nissan
Според изданието Autocar освен новата Micra, на тази платформа ще бъдат произвеждани и малък седан и компактен кросоувър. Според представителите на Nissan, новата платформа ще бъде доста по-евтина от досегашните. Стойността й ще бъде понижена чрез използване на компоненти изработени в Китай и Индия (над 90% от всички).

Наред с това ще бъде намален и броя на детайлите и частите използвани за производството на автомобилите. Например инструменталният панел на моделите на Nissan ще се сглобява от 28 части. Доскоро той се състоеше от 56 части. Седалките доскоро се произвеждаха от 85 детайла, сега ще се сглобяват от 50.
Новата платформа ще се използва за автомобили със собствено тегло до 1600 кг. и с двигатели с максимален движещ момент до 200 Nm.
Най-вероятно на тази платформа ще се монтират двигатели с три цилиндъра и обем 0.9 и 1.2 литра и нова безстепенна трансмисия.
Вече е известно, че новото поколение на Nissan Micra (на скицата), което ще се появи през 2010 ще бъде произвеждано в Тайланд, а продажбите в Европа ще започнат през октомври 2010.
0 от 500