IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специална серия на Lotus Exige

Lotus ще покаже нова специална серия по време на автомобилния салон в Токио.

Специална серия на Lotus Exige
Това е Exige Scura, на италиански „тъмна”, като името на специалната Exige препраща към самолета Стелт, за което напомня и матовият черен цвят на специалната серия.

През каросерията на колата минават три блестящо черни ивици „Phantom Black”. Спортният автомобил има преден спойлер от карбон, странични отвори за въздух, заден спойлер и олекотени оцветени в черно джанти обути в гуми Yokohama A048 LTS.
„Черната” тема продължава и в интериора. Седалките на Scura, както и централната конзола са също от карбон и фибростъкло. Ръчната спирачка и лостът за скоростите са от антрацитно черен метал. Всички карбонови елементи в интериора са лакирани и блестящо черни.
Lotus Exige Scura e с двигател на Toyota с компресор и обем 1.8 литра, използван и при Exige Cup 260. Максималната му мощност е 260 к.с., а максималния въртящ момент 236 Nm. Движещият момент отива към задните колела чрез олекотена трансмисия C64 с шест скорости. От Lotus заявиха, че широкото използване на композитни материали, карбон и фибростъкло за производство на каросерията и интериора са помогнали собственото тегло на Scura да е по-ниско с 10 кг от теглото на Exige S - 925 кг.

Колата ускорява от място до 100 км/час за 4.1 секунди, до 160 км/час за 9.9 секунди и има максимална скорост от 245 км/час. Комбинираният разход на гориво е 8.5 литра на 100 км, а вредните емисии CO2 са 199 г/км.
В Япония Exige Scura ще се продава като Exige Stealth. Цената на този автомобил в Европа ще бъде около 60 000 евро.
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    reventon ( преди 14 години )
    i sega ako kaje6,4e ne vurvi si mi qsen ;)
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Возил съм се в Лотус. Крайно неудобна кола. Ниска, тясна, хваща те клаустрофобията. Двигателя е изстискан жестоко, подлежи на често сервизиране по тази причина. Возията е твърда като на спортна кола, става само за две-три обиколки на писта, крайно неприложим за някъде другаде.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    WickedSixD ( преди 14 години )
    Невероятна кола. Ето това е майсторство, ниско тегло, двигател с висока мощност за литър и добър разход. Друг е въпроса че в тази кола си сгънат на две, но като цяло е нещо различно и уникално красиво.