IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа новата генерация на Mark X

Това е новото поколение на седана Toyota Mark X, който от фирмата се надяват да противопоставят на азиатските пазари срещу BMW 5-series.

Toyota показа новата генерация на Mark X
Техническите характеристики на Toyota Mark X наистина са подобни като тези на средния клас на BMW. Автомобилът е със задно предаване и ще бъде произвеждан в три версии - Standard, Premium и Sports.

В новия седан Mark X ще видим редица от технологиите използвани при Lexus. Колата ще се предлага с два бензинови двигателя V6. Първият е с обем 2.5 литра и мощност 200 к.с., който е модернизирана версия на 4GR-FSE от Lexus IS250.

По-мощният агрегат с обем 3.5 литра и 314 к.с. също е познат от Lexus GS350. И двата двигателя стандартно се комбинират с автоматична трансмисия с шест степени. С дължината си от 4730 mm Mark X се приближава до семейството IS/GS на Lexus.

Разликите обаче са по-съществени в интериора, като моделът на Toyota е с по-стандартен „работен” интериор. Официалната премиера на Toyota Mark X ще бъде тази сряда, когато се открива и 41-ят автомобилен салон в Токио. Не се очаква този модел да се предлага в Европа.
0 от 500