IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Амбициозни планове на Citroen

Citroen си е поставил за цел през 2012 г. неговите малки модели да имат пазарен дял в Европа от 10% в „В” сегмента.

Амбициозни планове на Citroen
B Citroen разчитат най-вече на новото поколение на C3, както и на новия DS3 и новата генерация на C1, която ще се появи в близките месеци.

Според информация в изданието Just Auto, до 2012 г. Citroen ще оборудва повечето си модели със системи за намаляване на вредните емисии от CO2. Става въпрос за системата start-stop, както и за нови трансмисии с пет и шест степени.
През 2012 г. се очаква да се появи нов бензинов двигател с три цилиндъра и вредни емисии под 100 г/км. До 2012 Citroen ще пусне и първият си модел от серията Essentielle, в която ще влизат ценово достъпни автомобили. Много е вероятно първият Essentielle да бъде създаден на базата на концепцията C-Cactus.
Този автомобил беше представен преди две години във Франкфурт и има тегло 1 306 кг, като се задвижва от хибридна система с дизелов HDi двигател. Според производителя средният разход на C-Cactus е 3.4 литра на 100 км, а вредните емисии CO2 са едва 78 г/км.

Според анализи на групата PSA Peugeot Citroen, продажбата на Opel на Magna ще доведе до повече продажби на малки автомобили от френската група. Това ще се дължи на известна изчаквателна позиция на традиционните купувачи на Opel, докато се види какво ще стане с марката при новите собственици.  
0 от 500